Egy nő mikor nem lehet terhes?
Mikor nem lehet gyereke egy nőnek. Milye hiányzik olyankor.
És ha például nincsen egyetlen petefészke sem (mindegy hogy miért) akkor az a megtermékenyíthetetlenségen kívül milyen problémákat vet még fel?
Akkor hormonpótlás kell neki.
Gyereke sok minden miatt nem lehet. Vagy nincs peteérése valami miatt, stressz miatt, vagy betegség, műtét miatt, esetleges gyulladásos állapot miatt. Vagy lehet menopausa miatt, esetleg sugárkezelés, kemoterápia miatt is.
Az, hogy miért nem lehet gyereke, vagy nehezen jön össze végtelen ok. Hormon probléma, szervi ok (ciszták, mióma, daganat pld.), petevezeték elzáródás, petefészek kimerülés, akár korai, de nyilván a korral is jár. A férfi oldalon is lehet baj, manapság már közel 50%-ban a férfiak miatt alakul ki egy pár meddősége.
A petefészek hormonokat termel, ha nincs az pótolható.
3, ha a méhe hiányzik (de pl nem fejlődési rendellenesség miatt hanem orvosi beavatkozás útján) az milyen más problémákkal jár azon kivül hogy nem lehet terhes?
(pl hormon problémák vagy valami más?)
Nekem két éve vettek ki mindent (méh, petefészkek, nyirokcsomók, méhnyak) súlyos hormonzavar kövérséggel, folyamatosan ömlő vérzés, rákos daganat, ciszták és miómák miatt.
Annyi történt a műtét után, hogy soha többé nem véreztem és a hosszú évek óta tartó szörnyű panaszaim azonnal elmúltak.
Ijesztgettek az orvosok hogy szörnyű kemény klimaxom, meg mindenféle bajom lesz már a műtét napjától kezdve, de semmi ilyen nem volt, azóta sincs. Elég komoly műtét volt, majdnem 6 órán át tartott, laparoszkópoztak, aztán fel is vágtak. A műtétből felkelve nagyon fájt a hasam, de pár óra múlva már mászkáltam a folyosón, és attól kezdve lefeküdni se akartam, jöttem-mentem, és hazaérkezve sem feküdtem semennyit, csak alvásnál. Kicsit görnyedten mentem két hétig, és nem nagyon tudtam lehajolni, meg emelni, de nekem mindent megért az, hogy egy csepp vér sem távozott belőlem és nem voltak többé fájdalmaim. Ráadásul 25 kilót fogytam, mert a hormonok már nem szóltak bele az egészségembe. Előtte úgy voltam kövér, hogy tornáztam és egészségesen étkeztem.
Felnőtt gyerekem van, többet már úgyse akarnék így 46 évesen, úgyhogy én csak azt mondhatom, hogy jót tett nekem a méheltávolítás. Megfiatalodtam, lefogytam, nem kell betétet cserélni percenként, nincs fájdalmam, és nem érzem magam kevésbé nőnek a méhem nélkül. Inkább előtte nem voltam nő, mert a folyamatos vérzés miatt még párom se lehetett. Most már lehet, és attól se kell folyton félni, hogy teherbe esek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!