Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Elmenjek így is dokihoz?

Elmenjek így is dokihoz?

Figyelt kérdés

2 hónappal ezelött kértem nőgyógyászhoz időpontot. Fogamzásgátló váltást akartam kérni, mivel akkor abbahagytam a szoptatást, amit elötte szedtem pedig csak szoptatás mellett véd.

Aztán úgy alakult, a régi gyógyszer és a szoptatáselhagyás miatt lett egy 20napos vérzésem. A 15.napon bementem az ügyeletre, mert akkor már görcsöltem is és elájultam.

Akkor megvizsgáltak, csináltak uh-t. Majd a doki felírta azt a fogamzásgátlót, amit gyerek elött szedtem 8 évig.

A 2.levél közepénél járok. Semmi panasz. A megvonásos vérzés is szépen jelentkezett.

Az éves rákszűrés is még annyira nem esedékes, tavaly novemberben vették le.

Szóval így van értelme elmenni dokihoz? Amígy sem fog se kivizsgálni, se laborba küldeni (ahova amúgy egyéb okokból jövőhéten megyek).

Mert már egyszer írt fel fogamzásgátlót, akkor is hasracsapás alapon.

Mert így, hogy már felírták a masik gyógyszert igazából nincs meg az oka, amiért az időpontot kértem (2 hónapja 🙄). De mégis bűntudatom van, hogy ha nem megyek, felelőtlen vagyok. Miközben tudom, hogy igazából semmit nem csinálna a doki, max megvizsgálna.

2022. aug. 18. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Én elmennék, de MÁSIK orvoshoz, aki rendesen megvizsgál.
2022. aug. 18. 13:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Inkább kérj novemberre időpontot, egy általános vizsgálatra és rákszűrésre. 3 hónap múlva november, mindjárt itt lesz. Szóval nem arról van szó, hogy felelőtlen lennél.
2022. aug. 18. 13:13
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja és a fő ok, amiért hezitálok legfőképp, hogy van 2 gyerek. 10hós a kicsi, 3 éves a nagy. Addig nekik felügyeletet találni nem biztos, hogy tudok. Azt pedig nem tudom, hogy a doki mennyire húzná a száját, ha őket is vinném.
2022. aug. 18. 13:14
 4/10 A kérdező kommentje:

1!

Amikor a gyógyszert felírták, rendesen meg lettem vizsgálva. Annyi, hogy nem lett labor csináltatva. (Hozzáteszem 4x kezdtem el eddig fogamzásgátlót szedni, 4 különböző doki írta fel, és egyik sem kért labort)

2!

Igen,ez jó megoldásnak tűnik.

2022. aug. 18. 13:16
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Minek? Megvizsgáltak, elláttak, a rákszűrés meg nem aktuális. Orvosként mondom, hogy jelen esetben full felesleges a vizsgálat.
2022. aug. 18. 15:07
 6/10 anonim ***** válasza:

Az 1-es vagyok: a korább vizsgálat már "nem érvényes", mert azóta sok idö telt el, illetve közben még szültél is. Ezért írtam, hogy MOST kellene egy alapos kivizsgálás, annak alapján keresni megoldást.

(%-ös: ha orvos vagy, add vissza a diplomádat, de sürgösen! Habár teljesen biztos vagyok abban, hogy még véletlen sem vagy az, csak a szád jár!

2022. aug. 18. 15:12
 7/10 A kérdező kommentje:
1.5 hónap tellt el az a vizsgálat óta.... milyen sok idő?
2022. aug. 18. 15:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Mivel közben volt egy több hetes vérzés, ami nem lett kivizsgálva, ezért jogos lenne a vizsgálat
2022. aug. 18. 15:26
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
Jézusom. Mi nem lett kivizsgálva? Elment orvoshoz, volt ultrahang vizsgálat, ellátták terápiával, azóta semmi panasza nincs. Mégis mi a szent lóf.t kellene rajta vizsgálni????
2022. aug. 18. 15:48
 10/10 A kérdező kommentje:

8!

Volt vizsgálat, már vagy 3x leírtam. Manuális is és hüvelyi uh-is.

Elmondta a doki, hogs a szoptatás abbahagyás, illetve az így kevésnek bizonyuló fogamzásgátló volt a ludas. Azért kaptam új gyogysuert, ami mellett semmi panaszom. Olvass már vissza

2022. aug. 18. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!