Lányok, mi mit használtok mensihez, mitől függ illetve
hogyan kezelitek az alábbi helyzeteket?
Figyelt kérdés
Srácként őszintén kíváncsiságból kérdezem, vajon szerintetek mitől függ hogy valaki éppen betétet, tampont, vagy mit használ? Erősségtől? Mi dönti el mi jön be valakinek? :D
Ti konkrétan mit használtok, meg milyen lányos piperéket ilyen téren? Milyen gyakran kell cserélni? Amikor megvan akkor tényleg arra félretett alsóneműt használtok? Hogyan kezelitek ha strandidőben jön meg? Csak úgy kíváncsiságból kérdezem :D 26F
Menstruációs bugyi és mosható betét. Egyrészt a saját egészségem, másrészt környezetvédelmi okokból. Sokkal kényelmesebb és biztonságosabb. Előtte (és még most is néha, kiegészítésként) betétet használtam, de már rossz érzés vissza váltani rá, ha szükséges, irritál, kényelmetlen.
2022. aug. 14. 12:25
12/25 Laylah válasza:
Mindenki azt használ, ami számára a legkényelmesebb és amit a legbiztonságosabbnak érez.
Cserélni akkor kell, ha úgy érzed vagy gondolod, hogy tele van a tár. Nem hiszem, hogy túl sokan lennének, akik külön fehérneműket tartanának ezekre a napokra. Személy szerint maradok a tamponnál, erősségtől függően váltogatva a méretet, ha nagyon erős, akkor éjjelre beteszek egy betétet, de nem nagyon szokott kelleni.
Strandra amúgy sem nagyon járok, de ha tervezzük, akkor úgy számolunk, hogy ne essen bele azokba a napokba. Nyaralást is így terveztük.
2022. aug. 14. 18:27
13/25 anonim válasza:
Menstruációs kehely. Sokkal jobb, mint a pelenka
2022. aug. 14. 21:34
14/25 anonim válasza:
#1 nem környezetszennyező ez kicsit? 😯mármint nem is úgy, én is csakis eldobható betétet használtam vilàgéletemben, nem is gyenge vérzésre, de ez az egyszerhasználatos Always mensibugyi nem termel jócskán több szemetet, ráadásul külön csomagolt tisztasági betét plusz a nedves kendők? Vagy csak bennem született hirtelen egy ilyen benyomás ? Mondja meg valaki ha igen 🙈 vagy lehet csak azok a döglött tekis matricák ("plastic in product") mosták meg az agyamat 🤣
2022. aug. 15. 07:10
15/25 A kérdező kommentje:
Talán ugyanez eszembe jutott amit 14 leírt bár nem értek hozzá ennyire. Ez tényleg ennyire elüt az "átlagostól"?
10: mire/kire gondolsz?
2022. aug. 15. 07:38
16/25 anonim válasza:
Éjszakai betétet. Az a szimpatikus, abból is csak Always vagy Libresse.
Igen, van hozzá külön alsónemű, ami mensihez való, akkor kényelmes.
Strandra nem járok.
Ez az eldobható mensibugyi mostanában elég gyakran előkerül itt a témában. Nem tudom, hogy ugyanaz a felhasználó használja-e, vagy többen gondolkodnak ilyesmiben, de eléggé bizarr... Eleve 5500 Ft egy csomag, és 12 db van benne. Namost ha csak 1-et használ valaki nappalra, meg 1-et éjszakára, akkor is mind a 12 db el lesz használva egy mensi alatt. Az kb. mintha valaki elhasználna 60 betétet... Elég soknak tűnik. Szerintem nem ér annyit, legalábbis nagyon speciális élethelyzet kéne hozzá, hogy azt mondjam, vállalható.
2022. aug. 15. 08:57
17/25 anonim válasza:
Ez az eldobható mensi bugyi vagy minek csugolják, egy idiótaság. Rohadt drága, iszonyat környezetszennyező, és egyébként inkontinencia termék, magyarul pelenka. Ugyanaz, mint a gyerekének az up and go pelenka. Totál felesleges, hacsak valaki nem súlyos inkontinens. Szülés utánra a kórházi napokra oké, de azon felül semmi de semmi szükség rá, mondom kivéve ha összehugyozod magad, mint az öreganyáink.
2022. aug. 15. 11:50
18/25 anonim válasza:
Őszintén szólva nem értem miért szólják le *ennyire* az eldobható menstruációs bugyikat. Igen ez valóban egy új trend, az elmúlt talán 1-2 évben amit én is követek. De hogy ennyire környezetkárosító lenne, meglep. Miért annyival rosszabb mint egy sima betét (azon túl hogy picit nagyobb helyet foglal a szemetesben)? Őszintén kérdezem, kíváncsi vagyok. Ami az árát illeti, valóban drágább mint egy sima betét (bár nyilván bolttól is függ hogy hol veszed) de számomra tényleg megváltás volt: nem pállok be tőle, amúgy szerintem szellőzik tök rendesen, tkp nem is érzem hogy ott van. Szerintem azoknak jó, akik (mint én) kizárólag betétet használnak vagy használtak, de mégis szeretnének élni a tampon "nem érzem hogy ott van" előnyével. Nyilván nem kell elhasználni a maximum kapacitásig, ezért egyfelől luxi kategória, de na... kinek mi. De ne már hogy pont még menstruációkor is ilyenekkel keltik az emberben a bűntudatot (miközben mások halomszámra rendelnek futárral ételt, vesznek ásványvizet mikor csapvíz is amúgy megtenné, jégkockát kérünk a kólába aztán várjuk hogy elolvadjon (energiapazarlás), csomagolt felvágottak stb és még sorolhatnék más abszolút pazarló dolgot amit elkövetünk.
2022. aug. 22. 11:12
19/25 anonim válasza:
18. Válts rendes, mosható menstruációs fehérneműre, az tényleg jó.
2022. aug. 22. 11:38
20/25 anonim válasza:
17
Mivel jóval nagyobb, több szemetet termel. Ezt meg nem szabad így felfogni, hogy nem érdekes, mert minden más mennyivel több szemetet termel, mert minden számít, amivel kevesebbet lehet szemetelni! És mindenkinek a maga szintjén. Gyáraknak, az egyes kicsi embereknek, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!