Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért nem jön meg a mensi?

Miért nem jön meg a mensi?

Figyelt kérdés

Már majdnem 2 hete meg kéne jönnie

Kb beállt nekem a mensi nyár kivételével 2-4 napot szokott késni, nyáron 1 hét vagy picit több

De ez miért van?

Sokat iszok, ha nem is minden nap, de iszok

2022. júl. 16. 02:30
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
0%
Akkor lehet illő volna felkeresni egy nőgyógyászt. Ha kb 3 és fél hete nem jön meg, akkor lehet baj van.
2022. júl. 27. 11:23
 32/45 A kérdező kommentje:

Kisebb koromban mikor még az elején voltam a mensinek volt ilyen hogy egy hónap kimaradt

Próbálunk majd keresni

2022. júl. 27. 11:33
 33/45 A kérdező kommentje:
Csak most éppen nyaralunk
2022. júl. 27. 11:33
 34/45 A kérdező kommentje:
Még sose voltam nőgyógyászatnál
2022. júl. 27. 12:37
 35/45 anonim ***** válasza:
0%

1) Van akinek soha nem lesz szabályos menstruációja: enyém 20-40 nap között bármi lehetett míg a 20-as éveim elején el nem kezdtem fogamzásgátlót szedni. Azt szedtem több mint 10 évig, az alatt nyilván fixen 28 napos volt, de utána is szabályos maradt, kivéve, hogy néha stressz, utazás stb. miatt volt, hogy késett vagy ki is maradt egy hónap. Nőgyógyász megnyugtatott, hogy HA EGYÉB PANASZ nincs, és rendszeres, tehát 10-12x megjön egy évben, akkor nincs miért aggódni.

2) Ha fáj a fejed és lázas vagy simán lehet, hogy valami nátha/influenza/koronavírus kapott el és ezért késik.

3) "Próbálunk majd keresni." Nőgyógyászt? Mit kell azon keresgélni? Anyukád nem jár évente? Ha élsz nemi életet tessék elmenni nőgyógyászhoz (19 évesen amúgy is illő lenne már), ha meg panaszaid vannak főleg, és utána évente rákszűrésre.

4) Ha panaszokat okoz a menstruációd akkor lehet kérni hormonvizsgálatot, pajzsmirigy vizsgálatot, hogy kiderüljön van-e valami komoly gond.

5) Édesanyád is szexelt, hidd el többször is, különben nem fogantatok volna meg. Hiába neveltek ilyen vallásos közegben, lám te is szexeltél, de legalább annyi eszed volt, hogy védekeztél. Anyukád pedig álmatlanul forgolódás helyett elvihetne nőgyógyászhoz/orvoshoz ha lázas vagy, fájdalmaid vannak.

2022. júl. 27. 12:42
 36/45 A kérdező kommentje:
De nem tudja hogy hova vigyen, nem jár már nőgyógyászhoz anyukám
2022. júl. 27. 12:56
 37/45 anonim ***** válasza:
0%
De miért kell, hogy vigyen? 19 éves vagy, nagykorú, tessék elmenni ahhoz, ahová tartozol lakcím szerint. Keress rá neten: cím szerinti járóbeteg ellátás/nőgyógyászat. Ne haragudj, de nekem ez rémisztő, hogy ennyire önállótlan vagy, 19 évesen én dolgoztam és magam intéztem az ügyeimet (munka, pénzügyek, egészségügyi), hiába laktam még a szülői házban. Mondjuk nem tudom hány éves anyukád, de ha már nem menstruál akkor is javallott 2 évente + mammográfia.
2022. júl. 27. 13:47
 38/45 A kérdező kommentje:
Mozgássérült vagyok, szülőkkel élek még, mert még gimnazista vagyok
2022. júl. 27. 13:52
 39/45 anonim ***** válasza:
Ha nem tudsz egyedül közlekedni akkor nyilván vigyen/kísérjen el anyukád, de ettől függetlenül kereshetsz orvost és foglalhatsz időpontot ha kell stb., nem kell arra várnod, hogy anyukád majd talál egyet.
2022. júl. 27. 13:58
 40/45 anonim ***** válasza:
0%
Én azért már egy orvoshoz elmentem volna. Pláne ha már élsz szexuális életet is.
2022. júl. 27. 19:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!