Szombat óta kettesével szedem a fogamzàsgàtlót milyen kövtkezmènyekkel fog járni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Pèntek óta hasmenèsem van,szedek rà Smectàt. Minden este 8kor veszem be a fogamzásgàtlót,mostanàban a hasmenès miatt később,de mire azt hinném jobban vagyok ,addigra megint mennem kell a wc-re... (háziorvosom azt mondta,nagyon sokan calici virusosak) Pótlok minden szemet,mert fogalmam sincs felszivodik-e ,vagy mi törtènik a gyógyszerrel. Szeretném megkérdezni,hogy ez milyen következmènyekkel fog jàrni? Kedden kell abbahagynom egyèbkènt a 7 napos szünet miatt. A nőgyógyàszom nyaral,nem tudom megkérdezni. Köszönöm a vàlaszokat,ès tènyleg nem felelőtlenségből szedem kettesèvel...2022. júl. 14. 21:25
1/18 anonim válasza:
De, felelőtlenségből szeded.
Ha endó' vagy hasonló miatt szeded, az felelőtlenség. Arra más megoldás kell, nem tüneti kezelés.
Ha fogamzásgátlás miatt szeded, akkor is felelőtlenség. Tedd le a gyógyszert, engedd el ezt a levelet, kezdődjön most a 7 napos szünet. A következő levéllel pedig kezd az új ciklust.
Addig pedig felelősségteljesen használjatok óvszert, a gagyi kifogásokat mellőzve.
2/18 A kérdező kommentje:
Senkit nem pontoztam le,mielőtt bárki nekem esik. Mivel a gyógyszer valószínűleg nem szivodott fel,a betegtàjèkoztatò szerint jàrtam el,ami azt tanàcsolta,hogy ha 4 óràn belül hànyàs vagy hasmenés következik be,pótólni kell a gyógyszert. Köszönöm a válaszokat.
2022. júl. 14. 21:47
3/18 anonim válasza:
Lassan egy hete hasmenésed van? Biztos, hogy vírus okozza? Azért annak már át kellett volna mennie, ha múlt hét pénteken kezdődött...csütörtök van...
4/18 A kérdező kommentje:
[link] Illetve itt is azt olvastam,hogy magasabb dózisban kell szedni,vírusos hasmenés esetèn(vagy a 7 napos szünetet ki kell hagyni)
2022. júl. 14. 21:52
5/18 anonim válasza:
Nem lett volna egyszerűbb óvszert használni esetleg? A betegtájekoztató helyett megkérdezhettél volna egy gyógyszerészt vagy nőgyógyászt esetleg.. Mellesleg biztos nem úgy gondolták, hogy ha egy hónapig megy a hasad, akkor addig szeded duplán a bogyót. Ez egy-két alkalommal még oké, de te már egy hete duplázol. Nagy marhaságot csinálsz..
6/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi okozza. A háziorvos azt mondja tömegèvel jelentkeznek ilyennel ,le se szarja igazàból... :/
2022. júl. 14. 21:53
7/18 Metionin válasza:
Figyelj, kettesével kapkodni felesleges. Akkor sem biztos, hogy felszívódik, ha közben beteg vagy. Használj óvszert, a tabit meg most hagyd amíg meg nem gyógyulsz. Egyszer voltam szalmonellás, egyszerre fostam-hánytam kb óránként, kórházba is kerültem, a levél felénél jártam kb. és mondták, hogy hagyjam a francba, majd ha meggyógyulok, kezdjem újra menzesz első napján, mintha előtte nem szedtem volna.
8/18 anonim válasza:
2-es: endora igenis jó elnyomni a fogamzásgátló. 2-3 éves a műtéti várólista, babaprojekteseket előnyben részesítve. Aki utána se akar gyereket annak pedig úgyis hormont kell szednie, hogy ne alakuljon ki újra.
9/18 Metionin válasza:
10. Igen, nekem is ez az egyik oka, hogy szedem. Na meg ha nem akarok gyereket, nem fogom ezért kilyuggatni a hasam, sajnos idővel újra kialakulna úgyis.
10/18 anonim válasza:
Nekem tavaly volt hasonló problémám. A nőgyógyàszomat kérdeztem mi a teendő. Azt mondta, ha 4 órán belül történt a hasmenés pótolni kell a gyógyszert,pedig én elsősorban a miómám miatt szedtem(a fogamzásgátlás mellett) és azt is mondta,hogy ne tartsak 7 tablettamentes napot. 9 napig voltam nagyon beteg,bakteriális fertőzés. Látom néhány komment törlődött,döbbenet egyébként hogy neki estek páran a kérdezőnek. Engem is agyhalottazatok nyugodtan,én az orvos utasitására csinàltam igy, kb 6 napot a 9-ből. Ugyanis ha a kérdező együtt volt a párjával közvetlen a hasmenès előtti napon,és a további gyógyszerek nem szívódnak fel,abbol is lehet terhesség nem csak majd a későbbi szexből,amihez szüksèges a kiegészítő védekezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!