Csomók a mellben?mi lehet az oka?
A 13 éves lányom egyik nap odajött hozzám és megmutatta hogy mind a két mellbimbójánál van egy csomó.Nem gondoltam rosszra,mert utána néztem és elvileg ezek a serdülő kori történések.
(még nem menstruál)lehet menstruál előtti tünetek?
Mit tanácsoltok elvigyem orvoshoz?

Nekem kb 11 éves koromban volt ilyen. Anyukám elvitt gyereknőgyógyászhoz aki azt mondta kezd nőni a cicim azért van benne kis csomó/mirigy.
Akkor még én se menstruáltam, szóval kezdenek beindulni a hormonok azért van ez. 🙂
Persze ha nem vagy nyugodt vidd el megnézetni.

Köszönöm a válaszokat!
Meg nyugodtam

Ácsi...
Normál esetben a mirigyes állomány szaporodik fel, melynek a központja pont az emlők alatt van.
Egy viszonylag egybefüggő, kis térfogatú helyen vannak a csomók (avagy az 1db csomó/mell)? Ha igen akkor szerintem is rendben van.
Orvoshoz érdemes elvinni, már csak azért is hogy ismerkedjen a nőgyógyászati rendeléssel és később a jó tapasztalat miatt elkerülhető lesz, hogy ne merjen elmenni. (Akkor már lehet h veled sem fog mindent megosztani)
Másrészt lassan ideje lenne már, hogy beinduljon a nemi ciklusa. Mennyire sovány a gyermek?
6.válaszolónak
Nem mondanám soványnak,inkább vékonyka,úgy 48 kg

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!