Mi lehet a bajom?
Számtalanszor előfordult, több éve szenvedek ez miatt, de az orvosok soha nem segítettek. Sem a háziorvosok (többnél is jártam), sem a reumatológus vagy neurológus. Volt olyan, aki kinevetett!
Reggel 5 óra körül kezdődik általában, a fejfájás fölébreszt. Jobb vagy bal oldalon nagyon fáj a vállam, nyakam és a fejem. Még az állkapcsom is fáj néha azon az oldalon. Az az érzésem, hogy a vállamból indul ki a fájdalom vagy a nyakamból és belenyilall a fejembe.
Nincs szabály, hogy mikor melyik oldalon jön a fájdalom.
Felébredek, fájdalmakon kívül enyhe hányingerem is van. Olyan érzés, mintha megállna az emésztésem.
Hátamon, a gerincem mellett pedig az izmok merevek, kissé duzzadtak.
Beveszek egy fájdalom csillapítót, a vállamat, nyakamat, hátamat bekenem fájdalom csillapító gyógynövényes krémmel.
Ha a párom bekeni a hátamat és a gerinc melletti izmokba bemasszírozza, hamarosan úgy érzem, elkezd működni a gyomrom: böfögni kezdek és jobban érzem magam.
Ez az állapot, amit leírtam, rendszerint hajnalban kezdődik, gyógyszer és krém után valamennyire enyhül, de csak késő délután múlik el.
A következő napon teljesen jól érzem magam.
Sajnos volt olyan időszak, amikor ez heti 2-3 alkalommal előfordult, ezeken a napokon nem tudtam dolgozni, nem tudtam koncentrálni semmire.
Eddig 2 munkahelyet veszítettem el ez miatt.
Az orvosok nem tudtak semmilyen tanácsot adni, fogalmuk nincs, mi a bajom.
Valakinek voltak már ilyen tünetei?
Hiába pontozzátok le,igaza van az elsőnek.
A reggeli izomfájdalom/merevség,a gyomorbántalmak akár autoimmun betegség kezdete is lehet.
Nembiztos hogy így van,erre utaló jelek vannak.
A kezdetleges betegségeket nehezebb felismerni,mert a tünetek javarészt hiányoznak,ezért csak tippelgetnek ők is hogy ez mi lehet.
Sok betegség van aminek hasonló a kórképe,szóval nem egyszerű.
Milyen orvosoknál voltál?
Háziorvosnál voltam, reumatológusnál, neurológusnál, kardiológusnál, dietetikusnál, endokrinológusnál, gégésznél, nőgyógyásznál....
Gyulladás nincs a szervezetemben, ezt mindegyik elmondta és ez a vérképből is látszik.
Igen,nem ártana egy immunszerológiai vérvétel.
Nem is értem miért nem küldtek még el oda is.
Elhiszem, hogy kellettek volna a vizsgálatok, de az orvosok egyszerűen nem utalnak be sehova. Csak meghallgatják a panaszaimat és nem mondanak semmit.
Csak egy példa: 6 hónapig vártam endokrinológiai vizsgálatra, mert így adnak időpontot. Amikor végre bementem a rendelőbe, a doktornő (főorvos egy kórházban) meg sem hallgatta a panaszaimat, csak legyintett a kezével és azt mondta: "Sok minden okozhat sokféle panaszt, ezt nem lehet tudni!"
5 percig sem voltam nála, már ki is küldött mert, hogy sokan várakoznak kint.
Reumatológusnak is elmondtam a panaszaimat, csak rám nézett, majd a monitorra, majd ismét rám..... és nem mondott semmit. Azt hittem, közben gondolkodik, mi okozhatja a panaszaimat. De nem!
Csak beutalt reumás kezelésre (ultrahang és elektroterápia) és elköszönt.
Mondtam, hogy elnézést kérek, de ez nekem soha nem segített, lehet-e kivizsgálni, mi okozza a betegségemet?
Durván közölte, hogy ezt fedezi a TB, ennyit tudott segíteni és elköszönt.
Milyen orvoshoz menjek és milyen vizsgálatokat kérjek?
5-ös: "Nem akarom bántani az orvosokat, hiszen az életüket tették fel arra, hogy segítsenek."
Dehogy tették fel az életüket arra, hogy segítsenek! Sok esetben szándékosan nem akarnak segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!