A párom menstruációja jó így?!
27 éves a feleségem, majdnem minden menstruáció alatt hány, rosszul van, nagyon fáj neki.
Engem "eltűr" maga mellett, de nem tudok segíteni neki, a menstruáció mindig ennyire fáj? Van valami bevált tipp? Ő azt mondja h ez ilyen és el kell fogadni,még gyógyszerekkel is...
29F

Szedett már fogamzásgátlót? Nem létezik, hogy azzal is úgy fáj neki.
Én nagyon megszenvedem a piros betűs napokat, de jelenleg nem akarok gyógyszert szedni bizonyos okokból. Fetrengek egy fél napig, fáj. De nem hányok és pár óra alatt elmúlik. Ha viszont tablettát szedek, akkor egyáltalán nem fáj.
Tippek? Fájdalomcsillapító (pl. ibumax), 1-2 korty pálinka.

Nem jó így.
Menjen nőgyógyászhoz, nem normális a hányás ilyenkor.

Dehogy normális. Én például onnan tudom, hogy megjött, hogy vérzek. Abszolút semmi más tünet, se előtte, se közben. Pedig ismerem a testem, érzem is rendesen, pontosan tudom például, hogy ha emígy fáj a torkom, akkor amúgy leszek taknyos holnap.
A barátnőd a másik véglet, sokkal jobban járna, ha elmenne orvoshoz.

Nekem is ugyanezek a tüneteim voltak, éveken keresztül hallgattam én is, hogy " ez természetes, fájdalommal jár" és az ilyen kliséket. Kis mértékű fájdalom természetes, de ha ilyen mértékben rosszul van miatta, irány a nőgyógyász. Mire én eljutottam orvoshoz, valósággal rettegtem amikor tudtam, hogy meg fog jönni.
Viszont az orvosokkal is érdemes vigyázni. Az első, akinél voltam (magánban ráadásul), vizsgálat nélkül felírt nekem egy fogamzásgátlót, annak ellenére, hogy kértem, hogy csináljunk vérvételt, de lerázott annyival, hogy kérjem a házi orvostól. (A házi orvos nem tudott beutalni olyan vizsgálatra, ami ehhez megfelelő.)
A gyógyszertől csak rosszabb lett a ciklusom, teljesen felborult, egész hónapon keresztül tartott a szenvedésem, az orvost nem lehetett elérni konzultációra. Hónapokkal később csak egy újabb fogamzásgátlót kaptam tőle, amitől még rosszabbul lettem.
Elmentem egy másik nőgyógyászhoz, aki teljesen kiakadt a kollégája módszerén. Már a vizsgálat előtt mondta, hogy a tüneteim súlyossága miatt indokolt lenne egy rendes kivizsgálás, majd a hasi ultrahangon felfedezett egy daganatot. (Valószínűleg jóindulatú, de az bőven elég lehet, hogy ennyire ki legyek tőle.)
Ha nem hisztizek hónapokon keresztül, akkor sosem derül ki, és sosem indul el a változás a jó irányba.

Valamennyi fájdalom lehet, hisz ez mindenkinél más, de ilyen mértékű nem. Nekem pl.soha semmi nem fáj olyankor, van aki kevésbé szerencsés, és fáj neki, de ez nem normális.
Menjen orvoshoz, és ne hagyja magát lerázni azzal, hogy tűrni kell, ez ilyen.

Normális is lehet, de azért nem ártana felkeresnie egy orvost endometriózis gyanújával.
Nekem a második nap szörnyű, olyankor küszködök a hányás ellen, meg reggel simán elájulok úgy fáj, de nincs endóm, csak ilyen a szervezetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!