Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A párom menstruációja jó így?!

A párom menstruációja jó így?!

Figyelt kérdés

27 éves a feleségem, majdnem minden menstruáció alatt hány, rosszul van, nagyon fáj neki.

Engem "eltűr" maga mellett, de nem tudok segíteni neki, a menstruáció mindig ennyire fáj? Van valami bevált tipp? Ő azt mondja h ez ilyen és el kell fogadni,még gyógyszerekkel is...

29F

2022. jún. 5. 23:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%

Szedett már fogamzásgátlót? Nem létezik, hogy azzal is úgy fáj neki.

Én nagyon megszenvedem a piros betűs napokat, de jelenleg nem akarok gyógyszert szedni bizonyos okokból. Fetrengek egy fél napig, fáj. De nem hányok és pár óra alatt elmúlik. Ha viszont tablettát szedek, akkor egyáltalán nem fáj.

Tippek? Fájdalomcsillapító (pl. ibumax), 1-2 korty pálinka.

2022. jún. 5. 23:20
 2/11 anonim ***** válasza:
97%
Zavard el a nőgyógyászhoz. Endometriózis szokott lenni a diagnózis ilyen esetben.
2022. jún. 5. 23:25
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Az a baj, hogy mivel sok nő egész életében azt hallja mindenkitől, hogy ez így van rendben, fájdalmas, ki kell bírni stb., normálisnak gondolják ezt az állapotot, pedig semmiképpen nem normális, lehet, hogy endometriózisa van, de az biztos, hogy van valamilyen rendellenesség a háttérben, ami később súlyosabb lehet, mindenképpen kérd meg, hogy menjen el a nőgyógyászához! Ezek bem sima pms tünetek. ("Ideális" esetben a menstruáció szinte teljesen fájdalommentes, csak annyit kéne éreznünk, hogy leválik a nyálkahártya, ám ez általában senkinél nincs így, különböző okok miatt (főleg stressz).)
2022. jún. 5. 23:27
 4/11 anonim ***** válasza:
97%

Nem jó így.

Menjen nőgyógyászhoz, nem normális a hányás ilyenkor.

2022. jún. 5. 23:32
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

Dehogy normális. Én például onnan tudom, hogy megjött, hogy vérzek. Abszolút semmi más tünet, se előtte, se közben. Pedig ismerem a testem, érzem is rendesen, pontosan tudom például, hogy ha emígy fáj a torkom, akkor amúgy leszek taknyos holnap.

A barátnőd a másik véglet, sokkal jobban járna, ha elmenne orvoshoz.

2022. jún. 5. 23:37
 6/11 anonim ***** válasza:
97%

Nekem is ugyanezek a tüneteim voltak, éveken keresztül hallgattam én is, hogy " ez természetes, fájdalommal jár" és az ilyen kliséket. Kis mértékű fájdalom természetes, de ha ilyen mértékben rosszul van miatta, irány a nőgyógyász. Mire én eljutottam orvoshoz, valósággal rettegtem amikor tudtam, hogy meg fog jönni.

Viszont az orvosokkal is érdemes vigyázni. Az első, akinél voltam (magánban ráadásul), vizsgálat nélkül felírt nekem egy fogamzásgátlót, annak ellenére, hogy kértem, hogy csináljunk vérvételt, de lerázott annyival, hogy kérjem a házi orvostól. (A házi orvos nem tudott beutalni olyan vizsgálatra, ami ehhez megfelelő.)

A gyógyszertől csak rosszabb lett a ciklusom, teljesen felborult, egész hónapon keresztül tartott a szenvedésem, az orvost nem lehetett elérni konzultációra. Hónapokkal később csak egy újabb fogamzásgátlót kaptam tőle, amitől még rosszabbul lettem.

Elmentem egy másik nőgyógyászhoz, aki teljesen kiakadt a kollégája módszerén. Már a vizsgálat előtt mondta, hogy a tüneteim súlyossága miatt indokolt lenne egy rendes kivizsgálás, majd a hasi ultrahangon felfedezett egy daganatot. (Valószínűleg jóindulatú, de az bőven elég lehet, hogy ennyire ki legyek tőle.)

Ha nem hisztizek hónapokon keresztül, akkor sosem derül ki, és sosem indul el a változás a jó irányba.

2022. jún. 5. 23:45
 7/11 Metionin ***** válasza:
97%
Sajnos gyakoribb mint gondolnánk, én is ezzel szenvedtem míg nem szedtem fogamzásgátlót. De ez nem azt jelenti, hogy normális, sőt. Engem sokáig leráztak, hogy fiatal vagyok meg sovány meg hiszti meg szüljek, aztán kiderült, hogy valószínűleg endometriózisom van. Sajnos biztosra csak laparoszkópiával diagnosztizálható, és ezért nem akarom összeszurkáltatni a hasam, mert a fogamzásgátló nagyrészt tünetmentesen tart, gyereket meg nem akarok, szóval valószínűleg klimaxig szedni fogom. De mindenképpen megérne egy alapos kivizsgálást, főleg ha akar gyereket a párod.
2022. jún. 5. 23:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Valamennyi fájdalom lehet, hisz ez mindenkinél más, de ilyen mértékű nem. Nekem pl.soha semmi nem fáj olyankor, van aki kevésbé szerencsés, és fáj neki, de ez nem normális.

Menjen orvoshoz, és ne hagyja magát lerázni azzal, hogy tűrni kell, ez ilyen.

2022. jún. 6. 17:53
 9/11 anonim ***** válasza:
97%

Normális is lehet, de azért nem ártana felkeresnie egy orvost endometriózis gyanújával.

Nekem a második nap szörnyű, olyankor küszködök a hányás ellen, meg reggel simán elájulok úgy fáj, de nincs endóm, csak ilyen a szervezetem.

2022. jún. 8. 11:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, elküldöm dokihoz, bár évente jár vlmi szűrésekre, fogamzásgátlót nem akar szedni..
2022. jún. 9. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!