Leiden mutáció mellett maradhat a tabletta?
Figyelt kérdés
Heterozigota vagyok, már 10 éve szedek fogamzásgátló tablettát, csak most derült ki laborral. Figyelembevéve a kockázatokat szeretném tovább szedni, mivel számomra jelenleg nincs jobb lehetőség (spirál gumi nem), másban nem bízom, a terhesség miatti szorongás még tabletta mellett is néha fennáll. Nem dohányzom és nem vagyok túlsúlyos, max pár kilót kellene fogynom ha ezen múlik. Nem volt trombozisom se terhességem még és most nem engedhetjük meg magunknak hogy a baba összejöjjön. :) Előreláthatólag két három évig még szedném.
Sajnos csak júliusra kaptam időpontot (magán), úgyhogy amíg várok agyalok :)
2022. máj. 28. 13:18
11/11 anonim válasza:
Ez lemaradt: én nem szeretnélek rábeszélni a hormonmentes spirálra (ezért is írtam a többi opciót), viszont le kell írnom, hogy 1,5 éve használom, 0 elővigyázatossággal: tehát nincs megszakítás, termékeny napokon sem, soha nem volt terhesség para. A ciklusaim hosszabbak lettek, ritkábban jön meg és a mennyisége is kevesebb lett. Tudom, hogy nem ez az átlagos, de az én orvosom mondta, hogy nem is olyan ritka. Ne aggódjak. Évi egyszer ellenőrzi rákszűréskor. Nekem nem mozdult el (elvileg rögtön érezni lehet, ha nincs jó helyen), anyukámnak gyulladt be spirál, nekem szerencsére semmi baj nincs vele. Szóval legyen ilyen vélemény is itt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!