Vegbel repedeset hogyan kezeltetek?
3 honapja szultem, csaszarmetszessel. Egy ido utan a szekletem kemenyebbe valt, igy aranyer alakulhatott ki.
Azota a szekelesnel sokszor erosen verzek, es nagyon nagyon faj. Szoptatok, igy hidrokortizonos kupot nem hasznalhatok. Mas hogyan kezelte ezt a nagyon kellemetlen tunetet?
Hemorid végbélkúp szerintem jó lehet. És ehhez való hemorid kenőcs, vagy mastu s kenőcs.
Ha megkérdezed a patikust/gyógyszerészt, vagy felhívod a háziorvosodat meg tudja mondani, hogy használhatod-e. Szerintem használhatod, nem lesz gond.
Ha valóban repedés, és nem aranyér, akkor az aranyérre való készítmények nem igazán hatásosak. Inkább valamilyen hámosító kenőcsöt érdemes használni, pl. Neogranormont, Alsolt, vagy baba-popsikrémet. Mellette javasolt napi 2-3 evőkanál paraffinolaj székletlágyításhoz.
Ha ezek nem használnak, fel kell keresni egy proktológus szakorvost, ő tud adni speciális kúpot vagy kenőcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!