Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Melyik a legjobb fogamzásgátló...

Melyik a legjobb fogamzásgátló módszer? Tapasztalat alapján ?Huvelygyűrű,pesszarium, spirál, óvszer ?....stb ....?

Figyelt kérdés
2022. máj. 17. 10:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Elsősorban azért, mert én sajnos mindig nagyon görcsöltem az első napokban menstruáció idején, és szoptatás alatt nem is vehettem be Flectort (csak az segít egy kicsit). Nemrég született a második gyermekem, most is szoptatok, mellette a naggyal is kell foglalkoznom, ez egyszerűen nem menne, ha a görcs miatt az ágyból sem tudok kikelni. A rézgyöngy sokaknak mégjobban felerősíti ezeket a görcsöket, ezért nem mertem bevállalni. Illetve sajnos első szülésem óta nem tudok se tampont, se kelyhet használni, a betétet pedig utálom, ezért úgy döntöttem, nem akarok többet a menstruációval szenvedni. Így elmentem az orvosomhoz, elmondtam neki, hogy milyen "elvárásaim" vannak a fogamzásgátlóval kapcsolatban, és ő ajánlotta a spirálból a Levosertet, illetve az injekciót. Én pedig a spirált választottam.

Egyébként igen, a hormonmentes sokkal olcsóbb, én is úgy láttam, mikor még csak neten keresgéltem ezek után.

2022. jún. 5. 02:30
 12/12 anonim ***** válasza:
Illetve nincsenek ugyanolyan mellékhatásai. A spirál nem tartalmaz ösztrogént és csak helyi hatású. Míg a gyógyszerben van, és bármilyen orális ösztrogén például csökkent libidóhoz vezethet. Illetve a benne található, a testünkben lévőhöz hasonló, de nem azonos hormonoktól jelentkezhet hányinger, émelygés, súlygyarapodás, hangulatingadozás.. De persze ez is személyenként változik, mindennek van előnye/hátránya, és van, akinek ez jó, másoknak meg az.
2022. jún. 5. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!