Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 18-25 éves korosztály, Ti...

18-25 éves korosztály, Ti használtok kelyhet, vagy mosható betétet/mensibugyit, vagy csak az idősebbek?

Figyelt kérdés
Vajon az egyetemista korosztály körében mennyire van elterjedve a kehely, vagy a mosható cuccok? Van olyan 25 év alatti, aki ezek valamelyikét használja? Vagy inkább a 25+-nál jellemző?

2022. máj. 12. 21:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
25 vagyok, pár hónapja kezdtem végre mensibugyit használni. Nekem bevált
2022. máj. 19. 11:33
 12/17 anonim ***** válasza:
26%
17 vagyok. Próbáltam minden "altert" de nem jöttek be. Nem javaslom.
2022. máj. 19. 11:44
 13/17 anonim ***** válasza:
28%
rossz tapasztalatom volt velük
2022. máj. 19. 11:49
 14/17 anonim ***** válasza:
82%

Mensi bugyi nagyon jó.

Amúgy szerintem semmi undorító nincs benne. Kiöblíted és mehet a mosógépbe. Egyáltalán nem macerás, sőt sokkal jobb, mint a műanyag betétek. Olyan, mintha megsem lenne.

De nem baj, kényeskedjetek csak. Az ne is zavarjon benneteket, hogy belefulladunk a sok egyszerhasználatos műanyagba. Mellesleg a moshatóak sokkal gazdaságosabbak. Nagy ostobaság ezt a vegánkodással összevetni.

2022. jún. 8. 20:30
 15/17 anonim ***** válasza:
71%
Nem próbáltam egyiket sem, csak a betétet, mert elég erős a vérzésem. A betét okozta szemetet a kevesebb pet-palack termeléssel kompenzálom, illetve gyalog/tömegközlekedéssel járok.
2022. jún. 9. 17:16
 16/17 anonim ***** válasza:
85%

Ugyan csak 16 éves vagyok, de remélem, nem baj, hogy válaszolok.

Én az első és a második menstruációmnál használtam csak betétet (12 évesen), akkor vettünk néhány mensibugyit, és azóta azokat használom. Nekem kevés van, és nem is fáj, így mégjobb ez a megoldás.

2022. jún. 30. 09:45
 17/17 anonim ***** válasza:
88%

Én 21 vagyok, és igen. Mosható bugyiaim vannak, most épp úgy bukkantam rá erre a kérdésre, hogy szerernék mosható betét is, és véleményeket keresgélek.

Számomra nem gusztustalan. Vér, de hát belőlem jön, nem egy liter. És ezerszer jobban undorodom attól a gondolattól, hogy a véres betétem bekerül a tengerbe, egy szerencsétlen hal pedig lakmározik belőle (és aztán a karácsonyi vacsorámként végzi).

Egyáltalán nem macerás, épp annyi idő egy bugyit kinyomkodni és bedobni a mosógépbe, mint a betétet kitépni, az újat kihámozni a nejlonból, a régit beletekrni, az újat a bugyiban beragasztani, megigazítani, megint megigagzatni, aztán két lépés után újra, mert megint elcsúszik. Emiatt amúgy én biztonságosabbnak is érzem a bugyit, az tényleg nem tud elcúszni, mindenhol passzol, ahol kell.

2022. júl. 8. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!