Merckforminbol 1500mgot hogy osszak el naponta? Vagy bevehetem egyszerre is?
#3 Merckformin XR 1000 mg-ot szedek. Az endokrinológus (pajzsm.szakrend.) esti szedést rendelt. A legutóbbi házi orvosi beszélgetésnél (gyógyszerfelírásnál volt ez gondja a nővérnek) kiderült, hogy az XR-t este kell szedni.Tehát a 2 vélemény egybevág. A helyedben az endokrinológusnak hinnék, neki mégis csak ez a szakterülete, többet tud erről a házi orvosnál (bár az én házim nagyon penge).
Egyébként nem tudom, hogy lehet ebből 500-at szedni, mert a tabletta ugyan jó nagy, de nincs rajta vájat, ami segítené a kettétörést vagy vágást. Lehet, h a tiéd másképp néz ki? Vagy nem 1000-es, hanem 1500-ös? Nem tudom, hányféle van belőle.
A retard tablettát kell este szedni, a kérdező nem írta mellé. Retardból van 500, 750 meg 1000-es.
Simából 500, 850 meg 1000-es van, azt szét szokták minden esetben dobni napi 2-3 részre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!