Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » P3 citológiája úgy, hogy a...

P3 citológiája úgy, hogy a gyulladás kizárva?

Figyelt kérdés
Szóval P3 a citológiám a doki nagyon alaposan átvizsgált ultrahanggal, most vettek új mintát és HPV vizsgálat de érdekes azt mondta, hogy szerinte én nem vagyok HPV-s. Azt mondta semmilyen gyulladás nincsen és valójában ő azt látja, hogy minden tökéletes, de kb rettegek, hogy mi lesz az új eredmény p3-on belül. Hétfőn megyek vérképre és azt mondta ha az megvan meg az új eredmény akkor fog kezelést adni. Vajon gyógyszerrel és kúpokkal lehet ezt kezelni ha esetleg a rákos sejtek már jelen vannak? Annyira bíztam benne, hogy csak egy sima gyulladás de szinte aludni sem tudok és a gyomrom gyűszűre van összemenve napok óta......
2022. máj. 1. 09:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha rákos sejtek vannak, amit a HPV tud okozni, akkor konizációt szoktak csinálni, ez egy kúp alakú kimetszés a méhnyakból, ami eltávolítja a kóros sejteket és a HPV-fertőzést is az adott területről. A HR HPV-fertőzés is okozhat P3 citológiát, akkor is, ha még kóros sejteket nem okozott, ilyenkor lehet még pl. Papilocare és Isoprinosine kombóval próbálkozni, hogy eltűnjön onnan a HPV, de ezt elsősorban az immunrendszered el kell legyőznie. A Gardasil 9-et is nagyon ajánlott beadatni, hogy később ne térjen vissza a fertőzés. Egyébként az orvos a kezdeti stádiumot nem látja, ezért kell kenetet venni. De ne aggódj, bármi is legyen még bőven kezelhető és nem drasztikus módon. Mikor volt és milyen eredménnyel az előző szűrésed?
2022. máj. 1. 09:37
 2/8 anonim ***** válasza:
*immunrendszerednek
2022. máj. 1. 09:38
 3/8 anonim ***** válasza:

A Papanicolau beosztás egy elavult szar. Mit ír még a kenet? ASCUS? LSIL? HSIL?

Baromira nem mindegy...

2022. máj. 1. 09:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Kóros, neoplasticus hámelváltozás. Atypusos laphámsejtek (asc) (asc-us) Laphám metaplasia. Ezek vannak még beikszelve a leletemen. És a mostani mintából lesz a cin megállapítva és a hpv.
2022. máj. 1. 10:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Az előző rákszűrésem 3 évvel ezelőtt volt, az p2 volt és az orvos szerint az teljesen oké volt. Amugy a covid miatt nem mentem rákszűrésre 3 éven át, mert bár magánorvosokhoz jártam világ életemben akihez jártam folyamatosan kiírta a facebookra, hogy a covid miatt nem csinál rákszűrést, anyukámnak a vidéki magánorvosa dettó ugyan ez volt.....akihez most elmentem és ezt elmeséltem neki kb fogta a fejét.....
2022. máj. 1. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Sz asc-us nem gáz, ha pozitív is a hpv, csak kontrollálni kell.
2022. máj. 1. 10:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!!!!!
2022. máj. 1. 10:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Amúgy totális összeomlás előtt érdemes hasznalni a Google-t (nem csesztetésb írom):

“ A kenetben kóros laphámsejtek vannak, amiknek az eredete nem határozható meg egyértelműen. Az alábbi két típusát különböztetjük meg:

Nem meghatározott jelentőségű (ASC-US):

A kenetben bizonytalanul megítélhető kóros laphámsejtek vannak. A bizonytalan eredetnek két oka lehet:

nehezen megítélhetõ elváltozások, melyek általában HPV okozta sejtelváltozásokkal együtt jelennek meg

nehéz hitelesen a jóindulatú (gyulladásos, reaktív vagy degeneratív) elváltozásokat a rákmegelőző állapotok különböző fokozataitól (LSIL, HSIL) megkülönböztetni.

AZ ASC-US egy nagyon gyakori elváltozás, a kenetek kb 5%-ban van jelen. Szükség esetén gyulladáscsökkentő vagy hormonális kezelést követően HPV szűrés, illetve 3 hónap elteltével ismételt cytologiai vizsgálat javasolt. Negatív HPV eredmény esetén, a legújabb adatok birtokában egy évig nincs további tennivaló.”

2022. máj. 1. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!