Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Endokrinológus a női nemi...

Endokrinológus a női nemi hormonokat is vizsgálja?

Figyelt kérdés
Akne problema miatt szeretném kivizsgáltatni a nemi hormonokat, de a nőgyógyász elhajtott.
2022. ápr. 25. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Ők ketten kérhetnek hormonpanelt.
2022. ápr. 25. 21:52
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Az akne bőrgyógyászati betegség, bőrgyógyászhoz kellene menni. Endokrinológus is el fog hajtani.
2022. ápr. 25. 22:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Az akne nem csak bőrgyógyászati betegseg, hormonok, etelintolerancia, nagyon sok minden okoz aknet, nem vagy jartas a temaban, valószínűleg ezert nem tudod, orulj neki :)
2022. ápr. 25. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:
38%
Engem a bőrgyógyász küldött el endokrinológushoz problémás bőr miatt, az end. kért hormonvizsgálatot és úgy derült ki egy end. betegség. Ne hagyd magad lerázni. Az endokrinológus alapvetően belgyógyász vagy nőgyógyász amúgy, de nem minden nőgyógyász endokrinológus is.
2022. ápr. 25. 22:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Az endokrinológus alapvetően belgyógyász vagy nőgyógyász amúgy, de nem minden nőgyógyász endokrinológus is."

Ez nem igaz. A belgyógyászat, az endokrinológia és a nőgyógyászat három külön szakvizsga. Semmi közük egymáshoz. Annyi bennük a közös, hogy egyik sem plaszikai sebészet.

2022. ápr. 25. 22:09
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
#5: az endokrinológia egy ràépülő szakirány, belgyógyász vagy nőgyógyász végezheti el. Nézz utána, mielőtt hülyeségeket írsz.
2022. ápr. 25. 22:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Nekem a pajzsmirigy hormonjaim rendben vannak, azt magan uton megnezettem, vagy a tejintoleranciamtol lesz ez vagy a hormonoktól, mert menstruációkor nagyon elojonnek a patik az arcomon, a hatam pedig nonstop olyan a derekamig es 30 eves vagyok :( de tinédzser korom ota visszatero probléma
2022. ápr. 25. 22:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Azt vettem észre, hogy mindenkinek van mindenen belül egy szakterülete. Tehát kénytelen vagy megsejteni, hogy kb. hol a gond és úgy menni orvoshoz. Ha női hormonokkal nincs rendben valami, akkor endokrinológus-nőgyógyászhoz célszerű menni. Endokrinológus lehet, hogy csak pajzsmirigy/cukorhoz ért igazán, sima nőgyógyász meg lehet, hogy semmilyen hormonhoz. És akkor még azon belül is a megfelelő szakembert megtalálni... nem egyszerű sajnos.

Én is ilyen pattanásos alkat vagyok és minden ide vonatkozó vizsgálatot megcsináltattam, amik rendben is vannak. Van amikor még csak ki se derül, mi a gond. :(

2022. ápr. 26. 08:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!