Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha menszesz előtt több napig...

Ha menszesz előtt több napig barnázok, nem lehet gyerekem?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 26 éves vagyok de kb 4-5 év múlva terveznénk babát a parommal.

1 eve bevettem egy esemeny utanit, azota ugy jon meg hogy a tenyleges menszesz előtt barnázok kb 4-5 napig ha ilyenkor együtt vagyok, tenylegesen verzek.

Hallottam hogy ez a progeszteronhiany,ami veteleshez vezethet.

Volt orvos aki nem kuldott el hormonvizsgalatra, csak a premens tablettat javasolta de nem segitett.Most vegre egy masik orvos elkuldott hormonalis vervetelre de az endokrinologiara meg csak oszre kaptan idopontot. Olvastam valahol hogy ez a progesztreronszint hiany termeketlenseget jelent es nagyon megijedtem hogy ez mitol alakult ki egyreszt, a masik hogy mivan ha emiatt nem lehet gyerekem. Raadadul a barnazas 1 eve tart , egyik orvos se vette tul komolyan, volt amelyik a fogamzasgatlot javasolta , hogy az majd beallitkja(de nem szedek).

Attol felek hogy ugye 1 eve nem volt foglalkozva komolyan a problemaval es hogy ez orvosolhato e , lehet e gyerekem.

Most a legutobbi doki szerint aki vervetelre kuldott ez mar nem az esemenyutani kihatasa, hanem ez a hormonproblema mar bennem volt es "elojott" illetve a vekonysagom miatt is.

2022. ápr. 22. 14:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

6os valaszolo:

Akkor ennek ellenere konnyen teherbe estel, nem akadalyozott semmit?

2022. ápr. 22. 23:24
 12/17 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenki valaszat. Azt tudja esetleg valaki hogy ezt/progeszteron hianyt ha eddig nem volt jelent ,mi okozhatja?
2022. ápr. 22. 23:25
 13/17 A kérdező kommentje:

6os valaszolonal még:

Ugy estel teherbe hogy a barnazas még fenn állt, vagy miutan elmult?

2022. ápr. 22. 23:26
 14/17 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Nálam semmit nem befolyásolt.

Úgy estem teherbe, hogy még tartott.

De nem volt olyan nagyon pecsételés, mert kb 5 nappal menzesz előtt inkább még csak a wc papíron látszott. Fokozatosan lett több, és 1-2 nappal mielőtt megjött, csak akkor volt kis nyoma a bugyin vagy betéten.

2022. ápr. 23. 07:11
 15/17 anonim ***** válasza:
Attól még a peteérés, ovuláció végbe megy. Utána van a probléma. Ha nem zavaró mértékű ez a dolog, akkor ráérsz akkor foglalkozni vele, mikor már tényleg szeretnél babát. Érdemes endokrinológus-nőgyógyászt keresned, hátha ők komolyabban veszik ezt, mint a "sima" nőgyógyász. Úgy képzelem, hogy mikor már tervben van a baba, akkor átmenetileg adnak hormonpótlást. De lehet, hogy más a menete, nem tudom.
2022. ápr. 23. 11:42
 16/17 anonim ***** válasza:
Ilyenkor vizsgálattal, progeszteron potlással helyrehozhato. könnyen terhes lehetsz, nem vetélhetsz el.
2022. ápr. 28. 13:22
 17/17 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek , en is feltetelezem hogy manapsag ezt megoldjak gyogyszerekkel.

Koszonom:)

2022. ápr. 30. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!