Endometrózis? Éppen olvastam egy cikket, majd abból egy másikat...
Éppen tegnap jött meg a havim a szokásos nagyon fájdalmas görcsökkel és a hányással.
Körülbelül 2 hete görcsölt be a hasam annyira, hogy nem tudtam kiegyenesedni, sírtam és nem akart szűnni fél órán keresztül. Bevettem 2 algopirint és 2 db nospát. Végül csillapodott és elaludtam. Utána nem jelentkezett több probléma azóta.
Fogamzásgátlót szedek, lassan fél éve, mert szabálytalan és durva volt a menszeszem.
Több tünetem is van, azok közül amit felsorolnak hozzá. Akik hasonló cipőben jártak és elmentek orvoshoz mit tapasztaltak?
Mit is jelent ez pontosan?
17l🥺😅

Nekem a doki egy "sima mezei" cisztára mondta, hogy endometriózis. Nagyon megijedtem, nagylabor, megvártam a következő havi vérzést (mert mondta a doki hogy utána menjek vissza).
Az ultrahangon semmi nem látszott, mert magától felszívódott a ciszta (najó, nem magától, hanem a gyógynövényteáktól😊)
Nyugi. Ha kérdéseid vannak, akkor ne itt tedd fel, mert csak találgatni tudunk. A havid után nyugodtan fordulj orvoshoz, mondd el neki, hogy ez a félelmed, küldjön további kivizsgálásokra.
Egyébként a leírásod alapján én, laikusként nem gondolnám, hogy ez endometriózis, de nem vagyok orvos!:)
16 évesen kezdtem el szexuális életet élni, és kb 19 éves koromig hasonlóan küzdöttem, mint te, az ofőm mindig tudta, hogy havi 1x miért hiányzom 2 napot a suliból...
Aztán szerintem a teáktól is, de gyógyszer nélkül beállt 28-29 napra.😊
Ne aggódj!! 22L

Szia!
Szerintem is dokit kérdezz meg, a menzeszét mindenki másképp éli meg. Engem igazából csak a hányás része gondolkoztat el, amit írtál, mert ott néha gyanút fognak.
Görcs az nagyon sok nőnek van, pl nekem is minden első napján erős, de gyógyszer kiveszi, addig meg magzatpózban hintázok mint egy dilis :D de ezzel sok barátnőm így van pl, van akinek a hasa is megy, nekem is néha.
De ha felállni nem bírsz, vagy nem hat erős gyógyszer se, mindig hánysz azt meg kell említeni dokidnak.
Azért ne aggódj előre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!