Ha 4,66-os a TSH-m, indokolt, hogy a háziorvos nem hajlandó továbbküldeni endokrinológiára?
A laborleletemen normál értéktartományként 0,35 - 4,94 uIU/ml van megadva, tehát csillagot én még éppenhogy nem kaptam. Az orvos állítása szerint nem számít, hogy általában a 0,4 és 4,0 közé eső értékeket tekintik egészségesnek, merthogy szerinte az alsó és felső határral arányosan változik a páciensnél megállapított érték is, azaz ha egy olyan labor vizsgálta volna a véremet, amely 0,4 - 4,0 intervallummal dolgozik, akkor az én értékem a papíron 3,8 uIU/ml körül lenne. Köpni-nyelni nem tudtam, őszintén szólva nehezemre esik elhinni, hogy ezt nem csak azért találta ki, hogy lerázzon a francba. Nem mintha a 3,8 megnyugtatna, tudatában annak, hogy egy átlagos, egészséges, termékeny nőé 2 alatt szokott lenni.
Egyébként nőgyógyász utalt be erre a vérvizsgálatra, és hónap végére már van hozzá időpontom, tehát vissza fogok menni, hogy vele is átbeszéljem a dolgot (főleg, hogy van pár hormon, amely a leletem szerint sem megfelelő szinten van jelen a szervezetemben), de elkezdtem aggódni, hogy full fölöslegesen csinálom ezt, mert úgyis le leszek rázva ismét, és semmi esélyem nincs tisztességes ellátást kapni TB alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!