Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csináljak, hogy ne legyen...

Mit csináljak, hogy ne legyen ilyen fájós a lábam már fiatalon?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, és sajnos a jobb lábamon egy nagyon nagy bütyök van, és elvileg bokasüllyedésem is van. Ha járok, már mindig fáj a talpam, a lábam, leginkább a bütyök persze, pedig direkt széles sportcipőt hordok:( ha pihentetem, vagy ülök, akkor is néha belenyillal, és kb csak 1-2 óra múlva "nyugszik meg".

Sajnos vidéken, ahol lakunk, nem igazán működik az orvosi ellátás, 4 éve volt egy szűrés a suliban, akkor mondta az orvos, hogy fájni fog a lábam később, és irt beutalót, de Debrecen ahol a lábfej orvos (vagy nem tudom hogy hivják) van, az legalább 80 km innen, szóval végül nem mentem el...akkor még nem fájt, de most már elég kellemetlen...a faluban hetente egyszer van háziorvos, hozzá lehet el tudnék menni, de félek mit fog szólni, hogy nem csináltam évekig semmit...most azért is félek, mert a szüleim azt akarjék, hogy a nyáron dolgozzak, de nem tudom hogy fogom birni ha egész nap talpon vagyok:( eddig nekik se nagyon beszéltem róla, általában zokniban vagyok, a barátom előtt kifejezetten szégyellem:(

van valami tippetek? olvasgattam erről, de nincs sok info magyarul a neten, angolul meg nem tudok jól...most sokat masszirozom ha hazaérek meg lefekvés előtt, akkor jobb, de utána ujra sajog... nagyon kellemetlen már, csak a papucs kényelmes, de azt cikinek tartom...esetleg tudok képet csinálni, ha nem egyértelmű hogy mi a probléma

2022. márc. 28. 13:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Irány az orvos, meg az ortopédia, ha nem akarsz rövid időn belül valami gyógycipőben bicebócázni!
2022. márc. 28. 13:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Menj el a háziorvoshoz, ő tud adni beutalót ortopédiára. Valószínűleg kapsz majd talpbetétet. Ne várj ezzel, mert csak rosszabb lesz!
2022. márc. 28. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Még fiatal vagy,ne tedd tönkre az életed és ne szenvedj tovább, menj el a háziorvoshoz, ő ad beutalót és menj el az ortopédiára
2022. márc. 28. 13:39
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, remélem nem lesz tul goromba a háziorvos, elég rosszul né ki a lábam:( első, ez a gyógycipőt kinek kell? remélem nekem nem irják még fel...
2022. márc. 28. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen állapotban van a lábad. Látatlanban nem tudja senki megmondani. Én 40 éves vagyok. Most voltam hasonló panasszal ortopédusnál. Nekem talpbetétet irt fel.
2022. márc. 28. 14:12
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ...neked pontosan mi a problémád? segít a betét? mennyire drága?
2022. márc. 28. 18:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fáj mindenem. Bütyök is van. Lúdtalp is van. Befelé dől a lábam. A talpbetétet még szoknom kell, egyelőre nagyon kényelmetlen. 16 ezer Forintba került. De gondolom többféle van, attól függ mi a probléma.
2022. márc. 28. 19:28
 8/8 anonim ***** válasza:

szia!

nekem is van bokasüllyedésem és lúdtalpam is, nekem a talpbetéttel nagyon sokalt javult. a betétnek a belső része (ahol a bokad belseje van) meg van emelve, igy nem engedi besullyedni a bokadat. nekem kb otezer ft volt, de megeri szeintem, igy nem faj a labam.

2022. ápr. 14. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!