Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 13 éves lánynak késleltetni a...

13 éves lánynak késleltetni a menstruácioját?

Figyelt kérdés

13 éves lányomnak 6 honapja megjott, húsvétkor megyunk kirándulni és pont akkorra várhato neki, így furodni se tudna és a hasa is szokott fájni.

Lehet valahogy pár napot késleltetni neki?

2022. márc. 25. 07:47
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Szerinted munkanapon nem lehet iskolai szunet? Április 14-tol 19-ig van szunet, a tobbi napra kivesszuk ot a sulibol.
2022. márc. 25. 08:42
 22/30 A kérdező kommentje:
Igaz, azt írtam magamnak simán tudom késleltetni, bár még nem probáltam, de a barátnom már igen és már mástol is halllottam, így gondolom nálam is mukodne, de gyereknél nem erre gondoltam.
2022. márc. 25. 08:44
 23/30 anonim ***** válasza:
13%

Ha valaki minden nap issza a citromot, akkor jó hogy nem fog eltolódni a ciklusa, hiszen egy állandó hatás nem fog alkalmi változást kiváltani.

Én már 2-3 héttel a naptári első naptól korábban napi 1 citromot kifacsarok és limonádénak elkészítem a levét.

Nekem ugye erre legtöbbször nyáron van szükségem, így akkor nagyon is jól eső.

2022. márc. 25. 13:43
 24/30 anonim ***** válasza:
87%
Szedess vele fogamzásgátlót. Ha ilyen kva fontos a "kirándulás" a Maldív szigetekre, hogy hormonokat kell szórakozni, akkor olyan mindegy, nem?
2022. márc. 25. 13:47
 25/30 anonim ***** válasza:

Hogy ma is tanulj valamit:

[link]

2022. márc. 25. 13:51
 26/30 anonim ***** válasza:
21%

25 köszi, itt normálisan le is van írva

"Ha a progeszteronszint megnövekszik, akkor a luteláis szakasz hossza is megnyúlhat valamennyire. De ne gondoljunk túl nagy változásra: maximum 1-2, esetleg 3 napra. Ennek következtében a menstruációnk is pont ennyivel később fog megjönni."

És én nem is állítottam mást.

2022. márc. 25. 13:57
 27/30 anonim ***** válasza:
86%
13 évesen használjon tampont, ha fürödni akar, de nem kell mindenféle hülyeséggel sztécss.zni a hormonháztartását.
2022. márc. 25. 14:27
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Igen, a citrom működik!
2022. márc. 25. 15:08
 29/30 A kérdező kommentje:

A gyengébbek kedvéért: már tobbszor leírtam, hogy hormonkészítmény nem akarok adni neki.

Koszonom a citromos otletet!

2022. márc. 26. 09:33
 30/30 anonim ***** válasza:
23%
A citromról annyit, hogy nagyon régen olvastam valahol, hogy működik és poénból kipróbáltam. Illetve nem is annyira poénból, hanem talán fájt a fejem és iszonyúan szerettem volna forró vízben megfürödni, az segített olyankor. (Akkor még nem olvastam a linkelt cikket a hormonmentes oldalról.) Megittam kb. fél (egy?) citrom levét és nem sokkal később teljesen elállt a vérzésem egy jó pár (5-6?) órára. Aztán később simán folytatódott.
2022. márc. 26. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!