13 éves lánynak késleltetni a menstruácioját?
13 éves lányomnak 6 honapja megjott, húsvétkor megyunk kirándulni és pont akkorra várhato neki, így furodni se tudna és a hasa is szokott fájni.
Lehet valahogy pár napot késleltetni neki?
na nekem ehhez még korán van...
magadnak tudod késleltetni te okos? nem? akkor neki miért tudnád?
Fogamzásgatlóval lehet trükközni, ha valaki szedi, de nyilván a lányod nem.
Nem lehet késleltetni. Ne fürödjetek akkor, menjetek túrázni vagy várost nezni.
egyreszt ebben az idoszakban messze nem kell hogy rendszeres legyen a menzesz, szoval nem olyan biztos, hogy epp akkor jon meg neki. Az is lehet, hogy épp pár hónap szunet lesz. Az elso 2 évben teljesen normális, ha rendszertelen.
Másrészt lehet késleltetni hormonokkal, de ugye nem akarod, hoyg 13 évesen máris hormont szedjen? Másrészt megszokja, hogy "nem baj, majd késleltetjuk", nem túl jó az a szervezetnek.
Vannak speciális, vizbe való tamponok a fertozes elkerulese miatt. Fájdalomcsillapitót is bevehet. Mondjuk nem mindenkinek segit annyira, hogy fitt legyen.
Az nem alternativa, hogy olyan helyre menjetek kirandulni, ahol nem kell furodni /pl. túrázás, séta a városban, mozi, stb/. Ha meg nagyon fájna neki, akkor tartotok egy pihi napot a szobán, társasoztok vagy mittudomén.
Sajnos pont a furdés miatt megyunk /imádja a vizet/.
Az elejétol kezdve rendszeres neki, így nem hiszem, hogy kimaradna.
Hormonkészítményt persze nem szeretnék adni neki, azért kérdem, nincs-e valami más lehetoség, amit én nem tudok.
Utolso, én még nem probáltam, de a barátnom már tobbszor is, nem tudom a nevét, de patikában szokta venni.
Fel nem tudom fogni, hogy egy anyának hogy tud ilyen az eszébe jutni? 🤦😠🙄
Talán nem erre az időpontra kellett volna időzíteni a strandolást. Nyáron lesz még alkalma fürödni. Menjetek túrázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!