Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok! Nektek volt már...

Lányok! Nektek volt már ilyen? Bsz az ideg rendesen.

Figyelt kérdés

11 évesen menstruáltam először, most 16 vagyok, szűz. Soha nem állt be a ciklusom, mindig késett, 29-56 nap között jött meg teljesen random.

Legutóbb viszont 27 napra jött meg, 5 év alatt először történt, hogy 28 napnál hamarabb. Erre ma a semmiből megjött 24 napra. Már nem tudom mit csináljak, tiszta ideg vagyok. Rövidülő ciklus tudtommal a negyvenes nőknél fordul elő.

Nőgyógyásznál nem voltam, nem is tervezek menni, csak akkor, ha már tényleg nagyon súlyos bajom van. Nézhettek hülyének, de engem csak a kiszámíthatatlanság zavar. Attól félek, hogy a következő már nem 24, hanem 14 nap lesz.

Nem tudom, lehet-e a stressz, mert minden egyes nap szorongok, néha jobban, néha kevésbé, de ez 5 év alatt nem változott, szóval nem értem hogy miért pont most okozná ezt.

Arra lennék kíváncsi, hogy ti találkoztatok-e ilyen problémával ennyi idősen, és szerintetek mi okozhatja? Tudom, 20x meg fogom most kapni, hogy csak a nőgyógyász tudja megmondani, de nem pontos diagnózist kérek. Csak már baromira zavar, hogy mindenki másnak már évek óta rendszeres, én meg mintha megálltam volna a fejlődésben.

2022. márc. 24. 17:55
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Vezetem az első óta. Tisztaságit is használok, de annyira nem szeretem, szóval csak akkor teszem be, ha már késik. Szóval tegnap ezt is megszívtam... De legalább itthon voltam.
2022. márc. 25. 06:23
 12/13 anonim ***** válasza:
53%

32 vagyok, de sohasem volt tűpontos ciklusom. Néha 24 nap, máskor 28, de van, hogy 36, és?

Ezer meg egy dolog befolyásolja, hülyeség ilyesmin stresszelni.

2022. márc. 25. 15:14
 13/13 anonim ***** válasza:

#10 vagyok

Amúgy nekem is szokott késni, vagy előbb megjönni. Igaz nem max 3-5 nap az eltolódás.

2022. márc. 25. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!