Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet a felfázás miatt??

Lehet a felfázás miatt??

Figyelt kérdés

Már vagy másfél hete érzem a felfázás tüneteit

Nem folyamatosan csak néha napján hogy szúr pisilés közben és kicsit kellemetlen érzés oda lent de hamar el múlik

2 napja érzem hogy S jobb és bal oldali petefészekbe bele szúr hol egyikbe hol másikba,nem vészes de érzem

2022. márc. 16. 13:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kezeletlen felfazas miatt lehet vesemedence gyulladás. Vagy bármilyen fertőzés. Menj orvoshoz, valószínűleg antibiotikumot fog adni. Nekem ilyen vízben oldódó port írt fel, ami 3 napig a szervezetben van, vagy valahogy így. De segített. Mellette igyál sok folyadékot, hogy ki tudjon urulni, aminek ki kell.
2022. márc. 16. 13:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Még mikor az első felfázást éreztem akkor voltam háziorvosnál agumentint írt fel de nem nagyon szedtem ... Ha most azt elkezdem szedni azis jó vagy mindenképp menjek vissza??
2022. márc. 16. 14:03
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha változtak a tüneteid az első vizsgálat óta, akkor inkább menj vissza szerintem. Az a baj, ha nem kezeled, akkor elterjednek a bacik. Bocsi, nem vagyok orvos, csak nekem ezt mondta a doki. Mert eleinte legyintettem arra, hogy fáj pisiléskor. Aztán ugye jöttek az alhasi fájdalmak hozzá.
2022. márc. 16. 14:56
 4/12 anonim ***** válasza:
Vörösáfonyát megpróbálhatod, ártani nem árt. De hasznos tud lenni felfazas és hugyuti fertőzések ellen. Tea formájában ittam, illetve aszalt változatot ettem nasinak és csodákat tett velem.
2022. márc. 16. 15:06
 5/12 anonim ***** válasza:

Te komolyan “nem nagyon” szedted az antibiotikumot?

Azt ugye tudod hogy az antib.-kat vegig kell szedni amennyit felír az orvos? Tilos abbahagyni es csak ugy hasraütés szeruen újrakezdeni. Menj vissza az orvoshoz remelem meg is dicsér.

2022. márc. 16. 15:06
 6/12 anonim ***** válasza:

"másfél hete érzem a felfázás tüneteit", "hamar el múlik", "2 napja érzem hogy S jobb és bal oldali petefészekbe bele szúr". Ezek a mondatok csak nekem összeegyeztethetetlenek egyenként is?

Kontrollvizsgálat és antibiotikus kezelés javasolt. Tényleg csak zárójelesen a háziorvosnak, hogy amoxiclav cystitisben a rezisztenciaviszonyok miatt empirikusan nem alkalmazható, max. tenyésztés eredménye alapján lenne adható, ami feltételezem nem történt. Komplikációmentes cystitis esetén fosfomycin vagy nitrofurantoin javasolható empirikusan.

2022. márc. 16. 15:36
 7/12 A kérdező kommentje:

Voltam ma vissza mert éjszaka iszonyatosan fájt az alhasam ha az ágyban próbáltam megfordulni

Írt 2 fajta gyógyszert reggel este kell be venni de reggel óta már nincs semmi tünet

2022. márc. 17. 21:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Továbbra is felfázás a diagnózis? Miket írt fel?
2022. márc. 17. 22:03
 9/12 A kérdező kommentje:

Ospamox meg ő mondta vegyek walurinal max ot,

Reggel este 1 szem mindkettőből jövőhéten menjek vissza

Igazából nem mondott semmit

Meg nyomkodta a hasam azt mondta minden oké nyomásra nem fájt

2022. márc. 17. 22:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Vagyis még klion hüvely kúpot írt de azt nem volt patikába majd csak holnap
2022. márc. 17. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!