A nőknek hány éves korban kell elmenni a "női betegségeket" kiszűrő vizsgálatokra?
en mar 20 vagyok es mivel meg nem eltem szexualis eletet, nem is voltam szuresen!
akkor ez baj?
"A humán papillómavírus (HPV) egyes típusainak jelenléte nélkül gyakorlatilag nem alakul ki méhnyakrák, csak igen ritka esetekben. Számszerűen kifejezve ez azt jelenti, hogy a vírus valamely fajtája az összes méhnyakrákos eset legalább 99,7%-ában megtalálható. (...) Megemlítendő még, hogy a méhnyakrákos nők nem mindegyike HPV-fertőzött, a betegség kialakulásában tehát más okok is szerepet játszhatnak (bár csak nagyon ritkán). Ezek közé tartozik a dohányzás, a magasabb életkor, vagy a tartósan legyengül immunrendszer. Az egyéb, szexuálisan terjedő betegségek (chlamydia, herpesz) szintén növelhetik a kockázatot."
Több, mint 99%-ban a HPV a felelős.
A méhnyakrák pontos okai nem ismertek. A legfontosabb kockázati tényezők a következők:
A humán papillómavírus fertőzés. Gyakori partnerváltás esetén biztosan gyakrabban fordul elő, kockázata a partnerek számával arányosan nő.
Nemileg aktív életkor.
Dohányzás.
Gyakori genitális (ivarszervi) gyulladás.
Kiemelném, hogy az okok nem ismertek!
És... ha a kérdező pont az 1%-ba tartozik?
Itt pedig 90% az a 99.
"Bár ma már tudjuk, hogy a méhnyakrák kialakulásáért az egyik főbűnös a HPV, ez korántsem jelenti, hogy a nem fertőzöttek biztonságban vannak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!