A laboreredményben 4,664 uIU/ml TSH érték mennyire számít rossznak? Ezt már szokás kezelni?
Figyelt kérdés
Csak ügyfélkapu regisztrációnak köszönhetően látom az értéket, az orvosommal még nem beszéltem meg, de érdekelne, hogy mire kell számítanom. (Rendszertelen menstruációs ciklus miatt küldtek vérvételre.)2022. márc. 11. 22:46
11/18 A kérdező kommentje:
Nőgyógyásznál voltam, sehol máshol (egyelőre). Remélhetőleg továbbküldenek.
2022. márc. 18. 17:32
12/18 A kérdező kommentje:
(Illetve bocsánat, ha nagy tudatlanságot tükröz ez a kérdés, de milyen a nem autoimmun pajzsmirigy alulműködés, és miben áll a jelentősége annak, hogy autoimmun?)
2022. márc. 18. 22:29
13/18 anonim válasza:
Endokrinológushoz kellene tovább menni. Háziorvos is tud beutalót adni. Amikor nekem hasonló TSH értékem volt, az endokrinológus Anti TPO szintet nézetett, abból derült ki, hogy autoimmun eredetű. Ilyenkor a saját szervezeted termel antitesteket a pajzsmirigy ellen. Egy ideig nálam nem kellett kezelni gyógyszerrel, mert a T3 és T 4 szintek rendben voltak. Csak szelént javasoltak. Babatervezésnél kisebb alulműködést is kezelni kell. A magas prolaktin szintet is
endokrinológus kezeli.
14/18 A kérdező kommentje:
Oké, endokrinológus, de még mindig hátra van egy progeszteron, illetve még mindig vissza kell mennem az eredményeket átbeszélni a nőgyógyásszal. Babatervezésről írtok, de az az én esetemben minimum évekig nem lesz még aktuális (sőt, még az sem biztos, hogy valaha az lesz), szóval a fontosabb kérdés jelenleg az lenne, hogy lesz-e rosszabb, ha most nem kezdődik meg a kezelés.
2022. márc. 19. 12:24
15/18 anonim válasza:
Erre csak szakorvos tud választ adni. Nem akarok okoskodni, mert nyilván minden eset más. Valószínűleg további vizsgálatok is lesznek.
16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. márc. 19. 20:19
17/18 anonim válasza:
Lehet rosszabb, rendbe kell hozni, ki kell vizsgálni.
18/18 A kérdező kommentje:
Oké, ki lesz.
2022. márc. 19. 23:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!