Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » El kellene-e mennie egy 19...

El kellene-e mennie egy 19 éves nemi életet még nem élő lánynak nőgyógyászhoz, ha nincs panasza?

Figyelt kérdés
2022. márc. 3. 21:01
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert anyám tavaly már többször is felhozta a témát, hogy már lassan el kéne mennem, meg hogy majd keresni kellene egy nőgyógyászt. Most apámmal is az orvosokról volt szó, ő is kérdezte, hogy nőgyógyászhoz nem szoktam-e menni, voltam-e már. Én meg nem értem ezt, mert szűz vagyok még és ezt ők is tudják, barátom sem volt még (nem mintha be akarnám majd jelenteni, ha elvesztem), a menstruációmmal is minden rendben, hormonproblémáim sincsenek, fog.gátlót sem akarok feliratni, szóval én is ezt mondom hogy minek?
2022. márc. 3. 21:52
 12/31 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem attól lehetne keresni, mert ha már szükséged lesz rá, akkor könnyebb dolgod lesz.

Egy nőnek jó ha van egy orvosa erre

2022. márc. 3. 21:55
 13/31 A kérdező kommentje:
Én nem akarok menni, csak kérdeztem. Ha mennék, nőhöz mennék.
2022. márc. 3. 21:58
 14/31 anonim ***** válasza:
64%
Akkor ne menj. Olyan betegség nincs ami 18év alatt nem fenyeget, de 18 fölött már hirtelen igen. Ha valami nem okés, azt úgyis észre fogod venni és majd akkor elmész.
2022. márc. 3. 22:01
 15/31 anonim ***** válasza:
52%
Szerintük miért kellene? Hüvelyi uh szűzeknek nincs, méhnyakrák szűrés sem (mert semmi értelme nem lenne), mammográfia szintén nincs = semmire értelme nem lenne.
2022. márc. 3. 22:26
 16/31 anonim ***** válasza:
28%

Mivel nő ezért lehetne egy nőgyógyásza.

Nem kell vizsgálat, de egy kommunikáció az igen.

Majd elmondják, hogy mikor kell jönnie.

2022. márc. 3. 23:12
 17/31 A kérdező kommentje:

Apám csak kérdezte milyen orvosokhoz szoktam járni valami miatt, ő nem mondott semmit, anyám mondta inkább, hogy lehet lassan nem ártana elmenni, mert már annyi idős vagyok… Lehet, hogy sokan 19 évesen mennek vagy már mentek először, mert a többség 19 évesen nem szűz, de én az vagyok.

Hallottam már, hogy ha nem is vizsgálat, akkor beszélgetés legyen az első alkalommal, de miről beszélgethetnék vele? A felvilágosítás nem ebben a korban aktuális, fogamzásgátlás terén meg tudom milyen módszerek vannak, de ha majd eljutok odáig, az óvszert választom, ahhoz meg nem kell orvos.

2022. márc. 4. 07:39
 18/31 anonim ***** válasza:
0%

Nekem csináltak rákszűrést mikor még szűz voltam.

Amúgy a női orvosok sokkal durvábbak, mint a férfiak.

2022. márc. 4. 07:54
 19/31 anonim ***** válasza:
32%

Akik szerint szüzen enm lehet valaki rákos, az utána nézhetne, hogy rengeteg idös nö (többek közt szüz apácák) között is nagyon sokan különböz nöi rákokban halnak meg.

Másrészt szüz nöket is meg tudnak vizsgálni, UH-van is meg egyéb módon is, vannak direkt nekik való készülékek. (Ezelött 50 évveli eseteket ne hozzon fel senki, az már elavult téma!)

Ezen kívül nem csak rákos lehet valaki, több egyéb probléma is lehetséges - például hüvelygomba, petefésezkgyulladás -, ami szüzen is felléphet, és orvosi kezelést igényel. Éppen ezért célszerü már elöre keresni egy olyan nögyógyászt, akivel jól meg lehet beszélni a problémákat, és akiben meg tudsz bízni.

2022. márc. 4. 08:18
 20/31 anonim ***** válasza:
23%
Igen, de neki nincs panasza. Méhnyakrákja nem lehet szűz nőnek, te nézz utána. 100%-ban high risk HPV okozza, ami szoros bőr-bőr (nyálkahártya) kontakttal adható át (ergo azok az apácák is kalandoztak néha, ha méhnyakrákjuk volt). Petefészekrák meg maximum akkor látszik az UH-n, ha már tünete is van és nagyobb a baj. Ha nincs tünete, akkor szerintem felesleges. Nekem 30 évesen már min. 4-5 nőgyógyászom volt, attól függően, hogy ki tudott fogadni/hol laktam, tehát emiatt is felesleges szerintem.
2022. márc. 4. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!