Mit tegyek ha kimaradt egy fogamzásgátló tabletta?
Már kb 3 éve Jangee tablettát szedek, ez az első, hogy elfelejtettem egyet bevenni de amint eszembe jutott be is vettem.
kb 14 óra telt el a megszokott időtől.
3. héten járok már csak 2 tabim van vissza.
Ilyenkor mi a teendő? Lehet ebből valami probléma?
Csak a te kedvedért képes voltam neten kikeresni a betegtájékoztatót. Könyörgöm, 3 év alatt idáig eljuthattál volna.
“ A következő két lehetőség közül választhat:
1. Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egyidejű bevételét jelenti. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes hét nélkül kezdje el a következő csomagot szedni.
Valószínűleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) a második csomag vége felé lesz, de pecsételő vagy áttöréses vérzés a második csomag szedése alatt is jelentkezhet.
2. Abba is hagyhatja a csomagban lévő tabletták szedését, és közvetlenül áttérhet a tablettamentes hétre (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el bevenni a tablettát). Ha Ön a korábbi fix kezdő napon akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb ideig tartson a tablettamentes időszak.
Ha a két javaslat valamelyikét követi, a terhességgel szemben védett marad.”
Az tök oké, de már csak 2-3 tabi van vissza.
Másrészt meg akkor felborul a menstruációs ciklusom, ami nem lenne jó mert jelenleg hétvégére esnek a szenvedős napok és ha hétköznapra esik akkor az első két nap itthon kell maradnom ami nem igazán megoldható.
Ha mindent tovább szedek akkor van esély arra hogy terhes legyek egy aktus után?
Vagy mennyire számít fontosnak az a plusz 2 óra?
"Másrészt meg akkor felborul a menstruációs ciklusom"
Na az biztos nem, mert a fogamzásgátló tabletta mellett NINCS menstruáció. A fogamzásgátló tabletta mellett megvonásos vérzés van.
Most akkor 2 óra volt amúgy, vagy 14?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!