Műtét vagy fogamzásgátló (endometriózis gyanúja)?
Sziasztok!
Hosszú idő után ma végre eljutottam egy endometriózissal is foglalkozó nőgyógyászhoz itt, Szlovákiában. A doktor úr a hashártyámon talált elváltozást. Laparoszkópia nélkül természetesen nem tudja pontosan megmondani, hogy valóban endometriózisról van-e szó. Viszont nem nagy kiterjedésű a dolog, ezért egyelőre azt ajánlotta, hogy szedjek fogamzásgátlót. Illetve azt mondta, hogy a laparoszkópia problémát okozhat a későbbi esetleges babavállalásnál. Ez valóban így van?
A doktor úr a kezembe adta döntést. Én választhatom ki, hogy melyik úton akarok elindulni.
Őszintén megvallva kissé tartok attól, hogy a fogamzásgátló csak felületi kezelésnek jó. Viszont babát mindenképp szeretnék a későbbiekben. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy hogyan tovább. Ti mit tennétek a helyemben?
Amennyiben mondjuk 2-3 év múlva akartok babát, úgy érdemes inkább állami helyre bejelentkezni és ennyi év múlva kb kapsz is időpontot. Addig pedig úgymond "el tudod nyomni" fogamzásgátlóval a tüneteket.
Ha viszont most műteted magad szintén hormonos terápiát kell alkalmazz amíg babát nem akartok, hanem nagy az esélye hogy újra meg kell műteni majd babaprojekt előtt, mert újra kialakul.
2 endo műtétem volt, az utolsó eléggé nagy mert nagyon el volt terjedve es a műtét után 2 hónappal teherbe estem…
Szedhetsz gyogyszert ha akarsz é smég nincs képben a baba, de nekem pont azért nek jött össze mert nem voltam megmutve.
Az elso műtétem után maradt bent endo es nem sikerült. Az durván tovabb terjedt. A masodik mutetnel rendesen el lett tavolitva mindenhonnan es sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!