Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire normális, hogy első...

Mennyire normális, hogy első fogamzásgátló szedését megkezdve a mensi utáni hetekbe egy barnás-feketés folyás van?

Figyelt kérdés

Ez a 14. napja, hogy fogamzásgátlót szedek, életemben először.

A vérzésem a szokásos 4 nap helyett, 8 napos volt, elég intenzív. Átmenet nélkül, tehát a 8. napon még 4 óránként cseréltem az éjszakai betétet, majd 9. napon már semmi sem jött.

Illetve de, mert már szinte egy hete tart ez a hüvelyi folyásom, ami alvadt vérre emlékeztet, de néha már-már fekete.

Kezdetben azt hittem, hogy csak nem tisztult meg a hüvelyflórám rendesen mensi után, de az általában mensi után max 2-3 napig probléma és csak enyhén barnás tónusú az akkor jelentkező folyásom.

Most viszont tényleg, sötét barna, büdös. 3 napja, hogy egészen felnyúlok majdnem a méhszájamig és érzem, hogy fel van gyűlve ez a gedva (annyira undoríó, hogy ennél jobb szavat nem tudok rá). Tehát minden nap újból termelődik, és ha vér (bár ebben sem vagyok biztos), akkor eleve alvadt kell legyen. Olvastam, hogy van akinek első fogamzásgátlónál egész hónapban van vérzés, de ezt nem tudnám annak nevezni.

Érdemes nőgyógyásznak mondanom a panaszaimat? Vagy ez még normális? Alacsony hormontartalmú készítményről van szó, elvileg jövő hónaptól csökkenteni fogja a menstruációs fájalmaimat - amire eleve fel volt írva.

2020. okt. 7. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Amit tapasztalsz normális. 3 hónap után, ha ez nem változik érdemes nőgyógyászhoz menni. Ettől függetlenül hat a tabletta, csak neked nem megfelelő.

Lehetséges gyulladás, hogy ha büdös, ezt ugye széles skálán lehet értelmezni, mivel az oxidálódott vérnek eleve van szaga fertőzések kialakulnak, a fogamzásgátló erre hajlamosít, mivel a hormonális rendszert, így az öntisztulást is leállítja. Ameddig nem áll be valamiféle rendszer, addig felesleges erre gondolni, nagyon kevés idő telt el.

2020. okt. 7. 15:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :) megnyugodtam.

Egy ideje tapasztaltam, hogy mensi után enyhén barnás, ovulációs időszakban pedig konkrét vérzésem volt. Ebből és a fájdalmas menstruációmból következtetve azt mondta a nőgyógyász, hogy endometriózisom lehet.

Egy ideig hittem abba, hogy ez, a most jelentkező barnás trugyi is ilyensmi lehet, de rá kellett jöjjek, hogy az teljesen más állagú és színű meg szagú. Emiatt kezdtem aggódni, de ezek szerint nincs gond :)

2020. okt. 7. 15:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül lehet endometriózisod, a fogamzásgátló csak elfedi a tüneteket, megoldást nem jelent.
2020. okt. 7. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!