6 napja késik a menzeszem. Lehetséges, hogy kimarad? Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Február elsején lett volna esedékes a menstruációm. Ma már hat napja késik. Pár napja haspuffadásom is van, menstruációs görcsre hasonlító hasfájásaim is vannak. Egyéb tünetre nem lettem eddig figyelmes, a bőröm se zsírosodik, mint ahogy menzesz előtt szokott. Szűz vagyok, így a terhesség lehetősége teljességgel kizárható. Az ovuláció ideje alatt elkaptam egy torokfájós, orrfújós nyavaját, gondoltam arra, hogy ez is okozhatja az eltolódást (vagy akár a kimaradást). A folyás mértéke sem csökkent le úgy, ahogy szokott, mielőtt megjön a menstruációm. Eléggé idegesít engem, hogy így alakult, mert ez abszolút nem jellemző. Már 8 éve menstruálok, eddig egyetlen egyszer maradt ki menzeszem (az első alkalmak közül az egyik), késni legfeljebb 5 napot késett. Mi lehet ennek az oka? Már ne számítsak arra, hogy a hónapban megjön? Mikor keressek fel nőgyógyászt? 20/L2022. febr. 7. 13:37
1/12 anonim válasza:
Minél tovább idegeskedsz, annál rosszabb lesz, hisz a stressz miatt késhet a menstruáció.
Nyugodj meg szépen, majd megjön.
2/12 anonim válasza:
Minden ok nélkül is kimaradhat 1 ciklus. 6 nap késés semmi, nem kell nőgyógyász, csak ha hónapokig kimarad.
3/12 anonim válasza:
Előfordulhat ilyen, ez még nem kóros. Plusz mivel stresszelsz miatta, így amiatt is késhet. A betegség is közrejátszik.
4/12 anonim válasza:
Nekem pár kiló fogyás miatt is volt már, hogy kimaradt egy ciklus... 26 éves vagyok, de mai napig nem rendszeres, megszoktam már, van, hogy hamarabb jön 2-3 nappal, de van, hogy 2-3 hetet késik stressz miatt. Van, hogy meg sem érzem, de van, hogy annyira begörcsölök, hogy majd meghalok. Van, hogy nagyon sok jön, van hogy meglepően kevés. Nekem minden befolyásolja, érzékeny vagyok mindenre.
Szóval szerintem ne aggódj, az nem segít, majd megjön, ha akar. De pl melegvizes palack a hashoz és pihenés az ágyban segíthet.
5/12 anonim válasza:
Ha kaptál oltást, akkor fogjuk arra :) az egyik mellékhatása, hogy késhet, kimaradhat a mensid.
6/12 anonim válasza:
Nekem is január végén kellett volna megjönnie, de sehol semmi. A cicim se fáj/nőtt, mint máskor. Ha a következő ciklus is kimaradna, akkor menj dokihoz.
7/12 anonim válasza:
Amúgy nekem is akkor kellett volna megjönnie. Nekem mtegnap este kezdett el pecsételni, de ma is csak pecsétel, ami szokatlan.
8/12 A kérdező kommentje:
Decemberben kaptam a harmadik oltást. Eddig minden oltást máshogy reagált le. Lehetséges, hogy valóban ez lehet mögötte.
2022. febr. 7. 14:26
9/12 A kérdező kommentje:
Azóta sem jött meg, viszont egyre erősebben, egyre inkább menstruációs görcsre hasonlító hasfájást figyeltem meg. Ezt leszámítva semmi előjele nincs, max haspuffadás. Azt még elfelejtettem említeni, hogy két kilót híztam az utóbbi 1-1,5 hónapban.
2022. febr. 7. 22:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!