20évesnek milyen hormonmentes fogamzásgátlót ajánlotok?
Van egy 3 éves kapcsolatom és a párommal szeretnénk elhagyni az óvszert.
Mik a tapasztalataitok a spirállal illetve rézgyönggyel?
Igaz hogy a spirál okozhat meddőséget is?
Nem, mar nem 15 evvel ezelott vagyunk, a rezgyongyot is illetve bizonyos spiralokat is feltesznek nem szult noknek.
Most az, hogy meddoseget okoz-e? Manapsag mar a csapviz is veszelyes kb ebbol a szempontbol, szoval passz. Nem hinnem, hogy meddoseg szempontjabol a spiral veszelyesebb, mint barmi mas.
De ez is olyan, hogy valakinek bevalik, valakinek nem, sok erv van mellette, de ellene is.
:( Ez szomorú. Az orvos hozzáállása.
Ha nincs erős vérzésed alapból és nem vagy hajlamos a fertőzésekre, akkor megpóbálhatod a hormonmentes spirált. (A hormonos még megbízhatóbb, de még több galibát is tud okozni)
Az óvszeren kívül minden fogamzásgátlónak van mellékhatása, csak kevesebb, mint egy terhességnek. A hormonmentes spirál úgy működik, hogy folyamatos gyulladásban tartja a méhet, így nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. A méhszájsapka stb. akkor működik, ha spermicid anyaggal kombinálod, és emberi sejtek elpusztítására fejlesztett anyagban áztatni a méhszájadat sem annyira bio. Szóval nemcsak a hormonoknak van mellékhatása, és nem feltétlenül kíméletesebbek az alternatívák.
Én sok évig tablettát használtam, ezzel a menstruációs görcsöktől is megszabadultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!