Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A szules, terhesseg mennyiben...

A szules, terhesseg mennyiben valtoztta meg a meglevo kronikus betegseged allapotat? Vagy idezett e elo kronikus betegseget?

Figyelt kérdés

Ugy gondolom ezzel egy oriasi tabu temat feszegethetek. Mert FB csoportokban is probaltam kirakni ezt a kerdest, de ki sem engedtek. Igy athozom ide.

A kiindulas az, hogy tobbfele betegsegem van. Sokat kuszkodtem veluk. Jelenleg tobbe kevesbe egyensulyi allapotban vannak. Es neha ha szoba kerul a szules, terhesseg akkor az is felmerul hogy vajon visszajohetnek e ezek a betegsegek? Romolhatnak e?

Erre neha azt a valaszt kapom, hogy meg akar javulhatnak is. Es ezen ne aggodjak.

Na ez, az ami szerintem csak egy viszonylag kicsi szerencses csoportra igaz. A tobbiekre sajnos szerintem nem. De szeretik ugy feltuntetni, mintha ez lenne a tobbseg.

Es szerintem ez pedig egy nepszeru tevhit. Petsze, nem vetem el annak a lehetoseget, hogy megsincs igazam.

Tehat,reszletesebben arra vagyok kivancsi hogy a szules utani 1-2-3+ evben lett e kronikus betegseged? Akkor erdekel, ha kotheto a szuleshez, vagy az akkoruli hormonalis es egyeb valtozasokhoz?

Illetve, ha elotte volt barmi,akkor az hogyan alakult? Javult, stagnalt, romlott? Ha romlott akkor a megelozo allapothoz kepest, mennyire tudtal rendbejonni? Es osszesegeben a szules elotti allapitodhoz kepest mennyiben mas az allapotod?

2022. jan. 30. 08:15
 1/5 anonim ***** válasza:

A második terhesség végére magas lett a vérnyomásom. Szülés után nem állt vissza, gyógyszert kellett rá szednem.

A harmadik terhesseget már gyógyszerekkel kezdtem és a terhesség alatt tovább romlott.

Azóta se állt helyre a vérnyomásom. Most is szedem a gyógyszert.

Az érrendszeremet nagyon megviselt a 3 terhesség, és nem is jött helyre.( pedig sosem voltam túlsúlyos és mindenben megpróbáltatások egészségesen élni, ahogyan javasolták az orvosok, védőnők)

2022. jan. 30. 08:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem vállalok gyereket, mert mama-anyánál, akiknek a betegségét én is örököltem (autoimmun), a szülést követő 10-12 éven belül, folyamatos leépülést követőn meghaltak.

1. én szeretek élni, köszi, és nem tenném tönkre magam a gyerek miatt

2. ha lányom születik, ő is örökli ezt a szrt (ami folyamatos fájdalmakkal, gyulladással, és bármikor bekövetkezhető szervi elégtelenséggel jár).

Anya egyik nap még jól volt (tudtuk hogy beteg, persze), másnap bevitte a mentő és két héten belül meghalt az intenzíven, mert egymás után álltak le a szervei.

2022. jan. 30. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez nehéz kérdés. Cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek romolhatnak a terhesség alatt. Vannak immunológiai betegségek, amik szintén, pl. autoimmun betegségek, ekcémák, de más immunbetegségek pl. pikkelysömör javul a terhesség alatt. Ezeknek mindnek megvan a tudományos alapja. Ha ilyen betegséged van, akkor a gondozó orvosod jobban odafigyel rád, más gyógyszerre állít, gyakrabban hív vissza kontrollra és a nőgyógyász is gyakrabban figyeli a babát, hogy hogyan fejlődik. Akkor érdemes babát vállalni, amikor egyensúlyban vannak a betegségek, mert ha romlanának is a terhesség alatt, akkor könnyebb kezelni.
2022. jan. 30. 09:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem attól függ milyen betegségről van szo.

Nekem endometriózisom van, ez is krónikus betegség. A terhesség jó rá mert addig alvó állapotban van. De utána bármikor visszajöhet. Meg egyébként is.

2022. jan. 30. 11:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyén függő, mert valakinek terhesség alatt szülés utánig betegségek megszünnek, vagy enyhén jelentkeznek. vannak akiknek várandosan is meg vanak rossz betegségek
2022. máj. 19. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!