Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon fáj a menstruációm,...

Nagyon fáj a menstruációm, mit tegyek???

Figyelt kérdés

Sziasztok.

2,5 éve volt az első menstruációm. Minden rendben ment, alig fájt, nem is volt sok. Mivel nem fájt, csak egyszer így hopp, megjött(persze naptárt vezettem), de előtte volt barnázás is.

Azóta a naptár szerint majdnem mindig pontosan jön meg, barnázás is van előtte.

Az ez előtti menstruációm karácsonykor volt, viszont jobban fájt, mint a többi.

Alig bírtam létezni. Éjszaka viszont nyugodtan aludtam.

Tegnap jött meg a januári(időben), viszont annyira fáj, hogy éjszaka szinte semmit nem aludtam, fájt, mint állat, sose volt ilyen rossz...

Megiszok napi 2l vizet, súlyom egészséges, heti 5x mozgok, kiegyensúlyozottan eszek, stresszhatás az folyamatosan ér, de 2,5 éve is ért...

Mit tegyek???

Majd veszek be gyógyszert stb, de soha nem volt ilyen fájdalmas, mint az utóbbi 2.

2022. jan. 21. 06:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze az oltáshoz! Nekem az első szulesemig ilyen volt… már rettegtem, amikor megjött, hogy mikor kerülök méltatlan helyzetbe…a szülés után mintha elvágták volna a fájdalmat. Fogamzásgátló segít benne.
2022. jan. 23. 22:07
 12/19 anonim ***** válasza:
54%
A fogamzásgátló nem arra való. Beleavatkoznál a hormonrendszerbe, vallalnád a trombózisveszélyt csak hogy havonta a párórás fájdalmat elkerüld? Simán vedd be az algoflex m et mikor épp hogy kezdődik a fájdalom. És el is van intézve. Nem kell ezért évtizedekig naponta hormonokat szedni. Nem cukorka az.
2022. jan. 23. 23:11
 13/19 anonim ***** válasza:
47%

12 , a hivatalos bizonyítékokon alapuló orvosi irodalom a dismenorrea-ra első vonalú szerként a fogamzásgátlót javasolja! Kérlek amihez nem értesz, ne szólj hozzá! A NDSAID hatóanyag tartalmú fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszereknek is számtalan kockázata és mellékhatása van! Ráadásul egy erős görcsnél ahhoz, hogy ezek hatékonyak legyenek a várt menzesz előtt kb 2 nappal el kell kezdeni őket szedni.

Kérdező menjél szépen el orvoshoz és megbeszélitek vizsgálat után a teendőket.

2022. jan. 24. 05:49
 14/19 anonim ***** válasza:
47%
*NSAID
2022. jan. 24. 05:50
 15/19 anonim ***** válasza:
54%

Jaj nagyon okos vagy, látatlanba már napi szedésű receptre kapható gyógyszert is rendelsz, ezt még az orvos is csak előzetes vizsgálat és vérvétel után merné megtenni, és a tisztességesebbje nem avatkozna a fejlődő szervezet hormonháztartásába. Azért ha ilyen jól tudod, ajánlom, olvasd el a fogamzásgátlóhoz mellékelt tájékoztatót is, ott is fel lesz sorolva "1-2" mellékhatás.

Nem kell elkezdeni napokkal előtte szedni a fájdalomcsillapítót, gyakorló nőként mondom ezt, idestova 30 éve menstruálok fájdalmasan. Havi 1x kell bevennem, nagyon max 2x valamit rá, és általában fél adagot szoktam, ha időben beveszem, épp mikor kezdődik. Számtalan nőgyógyászati vizsgálaton vagyok túl, semmi bajom. A nők nagy részének fáj, ennyi. Érdekes lenne ha emiatt mindenki évizedekig hormonterapiát kapna.

2022. jan. 24. 08:54
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
Kedves előző, felsőfokú eü szakvizsgával egyetemi klinikán dolgozom. További vitát csak akkor vagyok hajlandó folytatni, ha te rendelkezel megfelelő képesítéssel! Nem a saját véleményemet írtam, hanem a szakmai, nemzetközi ajánlást, amit a tudományos kritériumoknak megfelelő vizsgálatok előznek meg. Itt nagyszámú vizsgálatoknak és eredményeknek van helye, nem érzelmi alapú döntésnek.
2022. jan. 24. 09:09
 17/19 anonim ***** válasza:
47%
Igen és természetesen, ahogyan írtam, szakorvosi kivizsgálás szükséges!
2022. jan. 24. 09:09
 18/19 anonim ***** válasza:
54%

A hippokratészi esküt ezek szerint nem kellett letenned: ne árts!

Ha megöljük a pácienst akkor se fog fájni a menstruációja, problem solved.

2022. jan. 24. 09:28
 19/19 anonim ***** válasza:

"Treatment decisions depend upon the severity of menstrual symptoms and limitation of daily activities (table 1). For adolescents with primary dysmenorrhea who require treatment, nonsteroidal antiinflammatory drugs (NSAIDs) and hormonal therapy, including contraceptives, are the mainstays of treatment. (See 'Treatment' above.)"

A kivonat az uptodate.com, a világ egyik vezető orvosi szaklapjából van.

Hivatkozás:

Primary dysmenorrhea in adolescents

Author:Chantay Banikarim, MD, MPHSection Editors:Mitchell E Geffner, MDDiane Blake, MDDeputy Editor:Alison G Hoppin, MD

Contributor Disclosures

All topics are updated as new evidence becomes available and our peer review process is complete.

Literature review current through: Dec 2021. | This topic last updated: Feb 10, 2021.

2022. jan. 24. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!