Normalis, ha a 11 eves lanyom menstruacioja ennyire kiszamithatatlan?
Írtam, ott az internet és a biológia könyv, ha nincs anyuka. A menstruációról rengeteg dolgot lehet olvasni a neten.
Én is 11 éves voltam, mikor először megjött.
Anyukám tanár-tanító… hát nem egy 8-9 évesnek jött meg úgy a suliban, hogy bőgve mentek be a terembe a WC után, mert gőzük nem volt róla mi van…
Rekord egy másodikos volt, aki 7 éves és 8 hónapos volt :(
En is ezt tapasztalom, hogy evrol evre korabban jon meg a gyerekeknek. Persze gondolom ez fugg a genetikai adottsagoktol, es az egyeni testi fejlodestol is. Hala Istennek a suliban volt mar a gyerekem korosztalyanak ismerteto ora.De ennek ellenere se hiszem, hogy 100%-ban erti is hogy mi miert tortenik. En is elmondtam neki, hogy ez normalis, nem kell megijedni tole. A higiéniarol is beszeltunk.
A szexualitassal osszekotheto dolgokat meg hanyagoltam, nem hiszem, hogy o tudna, hogy pl a kisbaba hogy keszul. A netrol, suliban sok mindent ossze lehet szedni, de en ugy erzem o meg tul fiatal hozza.
35 évvel ezelőtt 10 évesen kezdtem menstruálni.
A lányod ciklusával még 4-5 évig az a teendő, hogy felírja. Jelenleg az is normális lenne, ha 2 év múlva lenne a következő menstruációja.
11 èvesen még nem igen tanulhat bioszt
Ès az interneten ki tudja milyen hülyeségeket olvashat össze vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!