Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Állandóan kiújuló cisztára...

Állandóan kiújuló cisztára milyen kezelést szoktak adni?

Figyelt kérdés

Már egyszer kioperáltak belőlem egy 16 centis cisztát, majd egy 9 centis cisztát. Most az ultrahangon 6 héttel a műtét után újra ott van egy 4 centis ciszta. Már kétszer felvágtak hasmetszéssel, a doki szerint ez a 4 centis még felszívódhat, 3 hónap múlva kontrolláljuk. Engem kicsit idegesít ez, mi van, ha nem szívódik fel és 3 hónap alatt akkorára nő, hogy megint műteni kell? Semmilyen kezelést nem kapok /kaptam, csak ultrahanggal követi.

Aki hasonló cipőben jár, milyen kezelést kap, ha kap? Mit tehetnék én, hogy ne nőjön újra akkorára? Gyereket nem tervezek, nem amiatt fontos, hanem csak az egészségem miatt.

2021. dec. 22. 21:57
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat, számomra egyértelmű volt, hogy petefészek cisztáról van szó, de utólag átolvasva, lehet, hogy nem mindenkinek egyértelmű.
2021. dec. 22. 22:01
 2/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Petefészekben 16 cm-es cysta, az nem semmi, biztos centit akartál írni? Orvosok sem tudják sok esetben miért alakul ki cysta, miért újul ki, ezért ezekben az esetekben nincs kezelési módja sem, kivéve a sebészeti ellátást.
2021. dec. 23. 06:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos, akkora volt, azért hasmetszéssel kellett már eltávolítani, nem lehetett laparoszkopiával. :/

Köszönöm a válaszod. Kicsit frusztráló ez a tehetetlenség, hogy 3 hónapig üljek ölbetett kézzel, hogy nő vagy nő.🤷‍♀️

2021. dec. 23. 10:21
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Megértem, a bizonytalanság a legrosszabb.
2021. dec. 23. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!