Van itt urológus, nőgyógyász akinek fel lehetne tenni pár kérdést?
A bakteriális vaginosisnál a hüvely normál flórája borul meg. Szóval nem bizonyos baktériumok telepszenek meg, hanem az egyébként is kis mennyiségben a hüvelyben lévő baktériumok szaporodnak el, míg a normáé flóra csökken.
Nem maga a BV okoz húgyúti fertőzést, hanem gyakoribb a kettő együttes előfordulása, mondhatni a meglévő BV UTI-ra hajlamosít.
De az UTI-t magát akkor is E. Coli okozza az esetek 90%-ában.
A visszatérő húgyúti infekciót igazából az okozza, hogy a szexuális aktus során a gáton meg a végbél körül lévő baktériumok bejutnak a húgyhólyagba.
A kezelés pedig:
1. Minden szex előtt alapos mosakodás az intim tájékon.
2. Minden szex után azonnal vizelés, akkor is, ha nem érzi az ember, hogy kell, plusz sok folyadék.
3. Análszex után nem dugjuk a güvylbe, de remélem, hogy ez annyira alap, hogy felesleges külön említeni.
4. A D-mannóz gátolja az E. Coli megtapadását a hólyagban, így kúraszerű fogyasztása javasolt (van külön ilyen készítmény is, de ez a tőzegáfonya hatóanyaga is).
5. Ha a D-mannóz nem használ, akkor lehet felíratni Uro-Waxomot, ami szintén az E. Coli okozta fertőzés megelőzésére szolgál.
6. Ha ezek sem használnak, akkor kis dózisú, profilaktikus AB szedés szükséges.
És persze nyilván, ha BV-d van, akkor azt ki kell kezelni..
Több mint 1 éve küzdöm hólyaghuruttal, BV-vel, 7 különböző orvos látott, magánorvosoknál is voltam, rengeteget költöttem kivizsgálásokra, megelőzésként javasol szerekre és hüvelyi krémekre, kúpokra.. össze sem merem számolni a kiadásaim, arról a szenvedésről nem is beszélve amin keresztül mentem. Nem vált be eddig semmi, csupán 2-3 hétre éreztem javulást amikor már széles spektrumú antibiotikumokat írtak fel. Nem látom a kiutat csak más fórumokon kutatva jutottam arra, hogy hasonló problémával küzdő nőknél végül az intravénás Gentamycin injekció oldotta meg, de az orvos nekem erre azt mondta hogy csak fekvő betegnek adják.. hát azok a nők sem feküdtek még bent, viszont most hogy hetek óta nem szedtem semmiféle antibiotikumot már tripla mennyiségű fájdalomcsillapító mellett is rosszul érzem magam és ha kimegy a hatásuk kb üvölteni tudnék a fájdalomtól. Nem tudom meddig mehet ez így, illetve meg kellene várnom amíg felkelni sem tudok, hogy végre komolyan vegyenek?
Amiket eddig szedtem: Fosfomycin 4x, Nitrofurantoin (kb 10 doboz), Urostemol, Uro-vaxom, Urogin, Urzinol, Dalacin, Metronidazol 3x, Amoxicillin- ebből 5 doboz és talán ez hozta a legjobb enyhülést, Ciprobay, Cifran 2x, Doxycyclin 2x. Hüvelyben: Lactofeel kb 25 doboz, Santes, Macmiror, bórsavas kúp kb 60x, Canesbalance 4x, Vitagyn c krém, Micovag 2x. Gyakori fájdalmas vizelés állandóan visszatér, voltak hetek amikor már 10 percenként rohangáltam a mosdóba, végül elkezdtem pelenkát hordani..Belefáradtam.
Urológián is kivizsgáltak? Nincs refluxod, kövességed, ami hajlamosít?
Biztos, hogy egyáltalán bakteriális cystititsed van, és nem pedig interstitialis cystitised?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!