Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ma is "cikibbnek" számít a...

Ma is "cikibbnek" számít a tinik körében a betét a tamponnal szemben?

Figyelt kérdés
Amikor tini voltam, kb 15 évvel ezelőtt, szinte cink volt ha valaki betétet használt. Mindig a tampon volt a "menő" a lányok körében. Most is így van ez? Mi a "divat" mostanában?

2021. nov. 15. 15:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én nem mertem soha feldugni semmit azon a kis lyukon, mondjuk nem nézegettem, mekkora, bedugni meg végképp nem dugdostam semmit. Akikkel én beszéltem, azok nem ajánlották szűz lányoknak a tampont, de lehet hogy azóta változott a felfogás, eltelt azóta vagy 30 év. Sajnálom amúgy, mert sok kellemetlenségtől megóvott volna, ha tudom, hogy lehet szűz lányoknak is tampont használni. Én egyszer próbáltam amúgy, mert nagylányként merítkeztem be a templomban és persze pont megjött, de ott bőgtem előtte, mert egyszerűen nem tudtam felrakni. Mindegy most már.

Legalább a kislányomnak már más lesz.

2021. nov. 16. 14:30
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Ja hát igen 30 éve tudom, hogy nem ajánlották,merthogy "elveszi a szüzességet" :D Rá is volt írva régen a az OB-s tájékoztatóra, hogy érintetlen lányoknak nem ajánlott. Ma már természetesen nincs ilyen odaírva és van olyan doboz, amiben mini + normal méretű van és tiniknek reklámozzák, "az első menstruáció elsp napjától használható"

[link]

2021. nov. 16. 16:51
 13/20 anonim ***** válasza:

Ob minit hasznalok kb 18 eves korom ota. Igen akkor meg szuz voltam es nehez volt felhelyezni es ugyan ugy kivenni. De megbirtam csinalni!

Egyertelmu a betet azert cikibb mert a lanyokat piszkaljak kinevetik az idosebb lanyok a suliba es nem csak altalanos suliba ! Egyebkent 18 eves koromig betetet hasznaltam. Majd meg szuzen attertem a tampira

2021. nov. 17. 21:16
 14/20 anonim ***** válasza:
miért ciki? szerintem természetes dolog a betét egy nőnek én mindig azt viselek pedig már 15 éve mensizek. tinikoromba is azt viseltem nem nyulkáltam föl magamnak sose. abba is tesiztem: vastag betét bugyi és rá egy cicanaci ami szorosan tartotta a betétet igy nem volt átázás. éjjel ugyanigy egy rámfeszülö nacit huzok igy nem mocorog a betét. nekem nem kényelmes de kibirhato. teljesen természetes dolog a menzesz szerintem igy a betét viselése is. nekem nagyobb bajom az h fáj mindig kegyetlenül a pocim.
2021. nov. 19. 16:28
 15/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt ilyen gimiben, én 4 éve végeztem. Sose értettem igazándiból, hogy miért kell ebből presztízs kérdést csinálni, használja mindenki azt ami neki a legkényelmesebb.

De nálunk is tesi öltözőben sokszor a menőbb, nagyobb hangú lányok kinevették azokat, akiken látták, hogy betét van, szerintem nagyon gyerekes viselkedésre utal az ilyen. Hadd viseljen már szegény lány azt ami neki kényelmes.

Hasonló volt amúgy a bugyi-tanga “vita” is, annál is ki volt röhögve az, aki nem tangát hordott és ezért amúgy több barátnőm is inkább magára erőltette a tangát, még akkor is ha amúgy nagyon kényelmetlen volt neki, csak ne számítson gáznak.

Utólag visszagondolva elég toxikus közeg volt ebből a szempontból, bár én már akkor is elengedtem, hogy az ilyen jellegű dolgokat és azt hordtam ami nekem kényelmes és megfelelő volt.

2021. nov. 21. 11:21
 16/20 anonim ***** válasza:
A betét egeszségesebb.Tampontól méhszájsebet lehet kapni.
2021. dec. 6. 22:29
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem meg az erintett korosztaly nem azt hasznalja amihez eppen kedve van tobbnyire. Hanem amit eppen a szulo megenged ;)
2021. dec. 11. 22:12
 18/20 anonim ***** válasza:
nekem pl sose engedték a tampont csak betétezhettem. erős mensim volt mindig is igy tenna betétet vettek nekem szüleim azt kellet viselnem. megszoktam manapság is azt használom. kényelmetlen volt régen is és most is de ki kell birnom.
2021. dec. 12. 07:31
 19/20 anonim válasza:
nem tudom, mostanában nem tamponban és betédben, hanem cipőben, ruhában és telefonban mérik a menőséget, senkit nem érdekl mit használok, amíg az okos óra a kezemen van... És nekem anyum azt mesélte, hogy náluk is ruhában mérték anno 25-30 éve a menőséget, meg magnóban.
2022. márc. 8. 22:03
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen igen utolso igazad van. Nalunk is igy volt. Ez nem volt nyilvanos problema. Nalunk ez a noi mosdoba zajkott le. A nagyobb lanyok mindig piszkaltak a kisebbeket. Beszoritottak minket a wc be. Szornyu volt. Alig mertuk kibontani a betetet mert hangos vihogas tort ki. Emlekszem mindig parosaval jartunk a mosdoba. Majd mikor ez is keves volt akkor oran jartunk ki. Majd mikor mar a tanar sem engedte akkor anyukaknak elmondtak a lanyok hogy mi van a noi wc be es az anyukak tettek helyre a problemat. Majd utana egy darabig nem basztattak a wc be de kezdodott az hogy az arulkodosok.
2022. márc. 9. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!