P3 cytologia cin 2-es HSIL LSIL HPV eredmennyel. Mire szamitsak?
HSIL Cin2-vel már egy közepesen súlyos állapotot mutat,általában ezt már rákmegelőző állapotnak hívják (még nem rák). Valószínűleg HPV vírus okozta,mivel LSIL esetében erről szokott szó lenni.Nekem Cin 3-as is volt már a mintában ami súlyos fokú sejtelváltozást mutat,a HPV-re is pozitív lettem pont a 2 legsúlyosabb 16 és 18-as virusom volt :( Konizációval oldották meg,ez kúp alakú kimetszést jelent a méhszájból. A kimetszett darabot elküldik vizsgálatra és ott fog kiderülni sikerült e az ép szövetből kimetszeni. Ha igen akkor nincs gond,nem terjedt tovább és rendszeres citológiára kell járnod,eleinte gyakran,majd ha jók az eredmények egyre ritkábban.
Ha nem az épből lett akkor szükség lesz további műtétre és vizsgálatra ,de ezt a doki mondja majd meg.
Tudom nehéz de hidd el minden rendben lesz. Sajnos gyakori ez a nőknél és 20-as,30-as években is gyakran előfordul.Én a 30-as éveimben estem át rajta,pedig rendszeresen járok szűrésre. De mondta az orvosom,hogy ez akár gyorsan is kialakulhat(hiába volt 1 éve minden negatív) és gyakori ilyen korban.
Kemóra én nem gondolnék,te se tedd,az lehet,hogy nem teljesen vágják ki a beteg részt de ezt a szövettan majd megmondja. A dokik általában tudják hogy kell ezt, ne aggódj.Ezek pedig még nem rákos sejtek csak azzá válhatnak ezért is kell kivenni onnan és ha lehet minél hamarabb.
A későbbi gyerekvállalást pedig ez a műtét nem befolyásolja.
Sajnálom ami történt,nem is értem ezt...
Nekem olyan "késsel csinálták" ami rögtön el is égette az ereket így semmi vérzésem nem volt.
De örülök hogy azóta minden rendben.
Nekem ma telefonáltak, hogy gyanús lett az eredmény, vissza kell mennem és mintát kell majd venni. Annyira félek, 29 leszek idén. ☹️
Kérdező, hogy vagy? Minden rendben azóta is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!