Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért betétet használnak a...

Miért betétet használnak a legtöbben?

Figyelt kérdés
Tegnap valaki feltett egy "szavazást" kérdésben h ki mit használ a menszeszre, és meglepődtem hogy a legtöbben továbbra is betét. Azért furcsa, mert sokszor itt is olvasni, hogy a tampon mennyivel jobb sokféle szempontból, nem beszélve az alternatív megoldásokról. Vajon mi lehet az oka a legtöbben betétet használnak a menstruáció miatt?

2021. nov. 4. 07:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Mert nem szeretik a többi megoldást🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
2021. nov. 4. 07:42
 2/19 anonim ***** válasza:
97%

Sok fiatal lány van itt az oldalon, aki még nem használ tampont, de lehet, hogy pl 5 év múlva màr fog.

Én amúgy nem láttam ezt a kérdést, be tudnád linkelni?

2021. nov. 4. 07:43
 3/19 A kérdező kommentje:
2021. nov. 4. 07:47
 4/19 anonim ***** válasza:
62%
Én pld. azért, mert fizikailag rosszul vagyok a tudattól, hogy idegen dolgokat dugdossak magamba, 1000 éve nem vagyok szűz, de a tampont nem tudom feltenni normálisan, így nekem ezek kiesnek.
2021. nov. 4. 07:50
 5/19 anonim ***** válasza:
2.vagyok, köszönöm a linket!
2021. nov. 4. 08:06
 6/19 anonim ***** válasza:
48%

Én se szívesen dugdosnék fel semmit. A tampontól lehet akár halálos fertőzést is kapni, igaz, csak rendkívül ritkán fordul elő. De más gondok is lehetnek vele, nem sikerül kivenni, elfelejti időben kivenni stb. A kelyhet el se tudom képzelni, hogy rakják fel. Meg rém undorító lehet elmosogatni.

A betéttel legalább azt is látom, milyen erős a vérzés. Ha belül lenne valamilyen eszköz, fogalmam nem lenne mikor telik meg.

Elmúltam 30,de soha nem használtam mást betéten kívül. Betétből az Always márkát szeretem, ha ez is része a kérdésnek.

2021. nov. 4. 08:09
 7/19 anonim ***** válasza:
73%

En evekig betet hasznaltam, a tampon gondolatatol rosszul voltam. A betettel viszont az volt a problemam, hogy folyamatosan gorcsben voltam. Olyan cuccokban kellett jarnom, amin nem latszott at, hogy pont betetet hordok, illetve nagyon gyakran atutott! Ilyenkor (pl.suliban) felsot kellett csavarnom a derekamra, mig haza nem ertem. Normalisan csereltem, sot! Viszont magam sem tudom miert, de ha kicsit mozgalmasabb napom volt, akkor mindig oldalt atazott! Nagyon kellemetlen volt, pedig minden betetet kiprobaltam!

Na akkor dontottem a tampon mellett es egy igazi megvaltas! Soha egy csepp sem kerult az alsonemumre! Annyi, hogy mindig van nalam kezfertotlenito, antibakterialis nedves intim zsepi. Annyi, hogy otthon tovabbra is betet hasznalok, igy megtalaltam az arany kozeputat :)

2021. nov. 4. 08:19
 8/19 anonim ***** válasza:
28%
A tampontól anafilaxiás sokkot lehet kapni. De hajrá, ki vagyok én, hogy meg akarjak menteni másokat, úgyis utálom az embereket, lol.
2021. nov. 4. 08:26
 9/19 anonim ***** válasza:
97%
En mindig irigyeltem azokat, akiknek eleg a betet. Ahogy a 7-es valaszolo is irta, en is mindig gorcsben voltam a betettel. Tudtam, hogy ovatosan kell mozognom, nem ulhetek, fekhetek barmilyen pozicioban, nem csinalhatok akarmit, mert atazok. Az alvas is szornyu volt, csak az oldalamon tudtam fekudni, es rengetegszer felebredtem ejszaka. A tampon nekem is megvaltas volt, de valahol muszaj is volt, mert nem birtam orankent cserelni a betetet. Tamponnal 3 orat is kibirok, ejszaka meg valami oknal fogva a kezdetektol felebredek, ha netalantan megtelt.
2021. nov. 4. 08:29
 10/19 anonim ***** válasza:
91%
Az hogy mit írnak semmit nem jelent.
2021. nov. 4. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!