Látszólag ok nélküli extra erős vérzés mitől alakulhat ki?
Haza kellett, hogy hozzon a férjem a munkahelyemről, mert majdnem összeestem. A wc-n a vér folyt, ömlött belőlem. Hozzáteszem, hogy ez 3 napig tartott egyfolytában.
Eddig is erős vérzésem volt. 12 éves koromtól 8 napos, és erős.
De nem ilyen... Ilyen még sose volt.
38 éves vagyok, szültem is már.
Voltam ma nőgyógyásznál. 2 fajta vérzéscsillapító gyógyszert adott, meg is vizsgált, uh-gal is.
Megoldásnak a Mirena spirált ajánlotta, ami a nők nagy %-ánál a teljes vérzést megszünteti. De én szedtem már fogamzásgátlót, nagyon sok mellékhatása volt. Ezért félek a hormonos dolgoktól.
De mi lenne a megoldás ezen kívül? Ismerősömnek ezért vették ki a méhét klimax előtt. Nem akarok úgy járni... :(
Mi miatt lehet ilyen? Terhesség kizárva. A miómát látta volna uh-n, ugye?
A Mirenának semmi köze a szájon át szedhető fogamzásgátlókhoz.
Egyrészt főként lokálisan hat, a keringésbe kis mennyiség szívódik fel, így kevesebb a mellékhatás. Másrészt csak progeszteron van benne, ösztrogén nincs, így a trombózisrizikót sem fokozza.
Egyrészt elvékonyítja a nyálkahártyát, tehát szinte alig lesz menzeszed (vagy nem is lesz), másrészt védi a nyálkahártyát a rosszindulatú átalakulásoktól, tehát véd a méhtestrák ellen. Világszerte elsőként ajánlott kezelési mód különböző vérzészavarokban, nyálkahártya eltérésekben. És nagyon sok esetben elkerülhető vele egy méheltővolítás.
Elolvastam a leírását. Ott ír pedig trombózist, embóliát, mindent. Valamint nagyon erős fejfájást is.
Annak idején ezért kellett abbahagynom a fogamzásgátlót. Mert annyira fájt a fejem, hogy néha sírtam.
Ezt nem akarom újra. Sokat dolgozom, van egy 5 éves autista lányom, akit hordanom kell állandóan ide-oda.
Nem lehetek megint olyan állapotban, mint a fogamzásgátlótól voltam. Most már az nem fér bele.
De mondom, nagy valószínűséggel nem leszel. Tök semmi köze a szájon át szedhető tablettákhoz.
De ha neked az jobb, hogy vérzel, mint az állat, ami akár a mindennapjaidban is korlátoz, esetleg kiveszik a méhed 38 évesen, mint az, hogy legalább megpróbálj egy világszerte tökéletesen bevált módszert, amit egyébként le is lehet venni, ha még se jó, akkor tűrjed.
Majd meggondolom.
De a kérdésem még mindig az, hogy MITŐL van jelenleg ilyen erős vérzésem a semmiből???
Hátha járt már más is így.
Én 2 okot tudok, ami miatt kialakulhat. Tudtommal egyikben sem szenvedek jelenleg (mióma és koronavírus).
A koronavírusos menzeszt átéltem decemberben. Majdnem mentő lett belőle.. 14 napig folyt belőlem, majdnem mentő lett belőle. 6 hónapig szedtem vasat utána...
De most nem vagyok fertőzött. Csak lenne valami tünete..
Szóval egyszerűen nem tudom, mi történt ott belül.
Ha elmúlt, még vissza kell mennem a nőgyógyászhoz.
mRNS-vakcinával szúrtak-e mostanában? Mert az okozhat rendellenes vérzést.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__1121..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!