Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Látszólag ok nélküli extra...

Látszólag ok nélküli extra erős vérzés mitől alakulhat ki?

Figyelt kérdés

Haza kellett, hogy hozzon a férjem a munkahelyemről, mert majdnem összeestem. A wc-n a vér folyt, ömlött belőlem. Hozzáteszem, hogy ez 3 napig tartott egyfolytában.

Eddig is erős vérzésem volt. 12 éves koromtól 8 napos, és erős.

De nem ilyen... Ilyen még sose volt.

38 éves vagyok, szültem is már.

Voltam ma nőgyógyásznál. 2 fajta vérzéscsillapító gyógyszert adott, meg is vizsgált, uh-gal is.

Megoldásnak a Mirena spirált ajánlotta, ami a nők nagy %-ánál a teljes vérzést megszünteti. De én szedtem már fogamzásgátlót, nagyon sok mellékhatása volt. Ezért félek a hormonos dolgoktól.

De mi lenne a megoldás ezen kívül? Ismerősömnek ezért vették ki a méhét klimax előtt. Nem akarok úgy járni... :(

Mi miatt lehet ilyen? Terhesség kizárva. A miómát látta volna uh-n, ugye?

2021. okt. 27. 21:01
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Holnap reggel vérvételre is mennem kell.
2021. okt. 27. 21:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A Mirenának semmi köze a szájon át szedhető fogamzásgátlókhoz.

Egyrészt főként lokálisan hat, a keringésbe kis mennyiség szívódik fel, így kevesebb a mellékhatás. Másrészt csak progeszteron van benne, ösztrogén nincs, így a trombózisrizikót sem fokozza.

Egyrészt elvékonyítja a nyálkahártyát, tehát szinte alig lesz menzeszed (vagy nem is lesz), másrészt védi a nyálkahártyát a rosszindulatú átalakulásoktól, tehát véd a méhtestrák ellen. Világszerte elsőként ajánlott kezelési mód különböző vérzészavarokban, nyálkahártya eltérésekben. És nagyon sok esetben elkerülhető vele egy méheltővolítás.

2021. okt. 27. 21:21
 3/12 A kérdező kommentje:

Elolvastam a leírását. Ott ír pedig trombózist, embóliát, mindent. Valamint nagyon erős fejfájást is.

Annak idején ezért kellett abbahagynom a fogamzásgátlót. Mert annyira fájt a fejem, hogy néha sírtam.

Ezt nem akarom újra. Sokat dolgozom, van egy 5 éves autista lányom, akit hordanom kell állandóan ide-oda.

Nem lehetek megint olyan állapotban, mint a fogamzásgátlótól voltam. Most már az nem fér bele.

2021. okt. 27. 21:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

De mondom, nagy valószínűséggel nem leszel. Tök semmi köze a szájon át szedhető tablettákhoz.

De ha neked az jobb, hogy vérzel, mint az állat, ami akár a mindennapjaidban is korlátoz, esetleg kiveszik a méhed 38 évesen, mint az, hogy legalább megpróbálj egy világszerte tökéletesen bevált módszert, amit egyébként le is lehet venni, ha még se jó, akkor tűrjed.

2021. okt. 27. 21:37
 5/12 A kérdező kommentje:

Majd meggondolom.

De a kérdésem még mindig az, hogy MITŐL van jelenleg ilyen erős vérzésem a semmiből???

2021. okt. 27. 21:43
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha az orvos nem tudta megmondani vizsgálattal és UH-gal, akkor miért gondolod, hogy majd itt ismeretlenek vizsgálat nélkül megmondják?
2021. okt. 27. 21:49
 7/12 A kérdező kommentje:

Hátha járt már más is így.

Én 2 okot tudok, ami miatt kialakulhat. Tudtommal egyikben sem szenvedek jelenleg (mióma és koronavírus).

A koronavírusos menzeszt átéltem decemberben. Majdnem mentő lett belőle.. 14 napig folyt belőlem, majdnem mentő lett belőle. 6 hónapig szedtem vasat utána...

De most nem vagyok fertőzött. Csak lenne valami tünete..

Szóval egyszerűen nem tudom, mi történt ott belül.

Ha elmúlt, még vissza kell mennem a nőgyógyászhoz.

2021. okt. 27. 21:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

mRNS-vakcinával szúrtak-e mostanában? Mert az okozhat rendellenes vérzést.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__1121..

2021. okt. 28. 00:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok beoltva.
2021. okt. 28. 08:14
 10/12 A kérdező kommentje:
Na megvolt a vérvétel. Azt mondták, lehet klimax... 38 évesen kicsit korai lenne..
2021. okt. 28. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!