Petefeszek ciszta tavozhat ? Tobbi lent
Figyelt kérdés
Egy honapja voltam nogyogyasznal menstruacio kimaradasa illetve alhasi gorcsok miatt ,uhn megallapitotta hogy van mindket petefeszkemen egy -egy ciszta .A bal oldalon 26 mm ,a jobb oldalon 30 mm .yaz fogamzasgatlot irt 2 honapra .Az 3lso honap most jart le es enyhe verzessel ,viszont eros gorcsokkel es meh osszehuzodasokkal kuszkodtem 2 napig ,majd ma reggel tavozott belőlem valami, en a cisztara tippelek ( remenykedem hogy az volt) irtora megijedtem ,kb tojas nagysagu valami volt ,ami egy amobara hasonlitott .Azota nincs olyan eros fajdalmam ,a verzes is csak minimalis .Egy honap mulva kell visszamenjek kontrollra de elegge beparaztam. Valakin3k tapasztalata ezen a teren ?2021. okt. 24. 20:06
1/6 anonim válasza:
A petefészek nincs közvetlen kapcsolatban a méhhel, a peténél sokszázszor nagyobb képlet szerintem nem juthat át a méhbe. Hogy akkor mi volt az a tojásnyi dolog? Minden elmélkedés erről bizonyos értelemben felelőtlenség. Remélem, eltetted, hogy meg tudd mutatni a nőgyógyászodnak!
2/6 A kérdező kommentje:
Nem elmelkedek ,csak megijedtem .Irtam hogy megyek majd kontrollra ,akkor majd termeszetesen rakerdezek erre .Persze ...lefagyasztottam s majd felolvasztom.....vagy hogyan gondoltad ?
2021. okt. 24. 20:35
3/6 anonim válasza:
Nem az volt! A petevezetéknek nem 30 mm az átmérője, illetve a ciszta (szerencsére) nem tud csak úgy kiszakadni (szerencsére) a környező szövetállományból. Egy folyadék "lufi" amit kötőszövet vesz körbe és zárja magába az ott felgyűlt folyadékot. A petefészek ciszták többsége jóindulatú, kezeléssel megszüntethető.
4/6 anonim válasza:
A lefagyasztás jó ötlet, házilagos körülmények között nemigen van más lehetőséged.
5/6 anonim válasza:
ez érdekes, hogy fogamzásgátlót írtak a cisztára. Nekem pont azt mondta a doki a cisztára, hogyha majd befejezem a tablettaszedést, akkor fog felszívódni.....
6/6 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nekem ilyen teren meg nincs tapasztalatom ,en sosem szedtem ezelőtt fogamzás gátlót, nem is voltak nőgyógyászati problémáim. Januárban szultem ,es utana kezdodtek a furcsasagok ,kezdett kimaradozni a ciklusom egy-egy honapra.A doki uhn megallapitotta a cisztakat es ket honap fogamzasgatlot irt ,azt mondta h mire lejar a 2 honap ,80%ban fel kellene szivodniuk a cisztaknak ,ha nem lat meretbeli csokkenest felmerul a mutet lehetosege .En ennyit tudok ,aztan kivancsi vagyok a kontrollra ,meg van majd egy honap addig...remelem felszivodnak.Azota olvasgattam es rajottem mekkora butasagot kerdeztem...valoszinu a mehnyalkahartya valt le egeszben ....de majd rakerdezek kontrollon
2021. okt. 27. 21:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!