Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehetséges, hogy allergiás...

Lehetséges, hogy allergiás vagyok a tamponra? Többi lent

Figyelt kérdés

Már közel tíz éve csak tampont használok, az utóbbi egy-másfél évben vettem azonban észre valamit, ami állandósulni látszik.

Ha nem cserélem a tampont extrém gyakran, értsd: tovább marad bent, mint másfél óra, akkor nagyon híg, vízszerű folyásom lesz tőle, ami a tampon használata mellett is eléri a fehérneműmet.

Ahogy vége a menstruációmnak, és már nem használok tampont, ez a tünet is úgy, ahogy van, megszűnik. Elvileg semmiféle fertőzésem nincs.

Ez lehet akkor valami allergia? Sajnos szakembertől nem kaptam semmi értelmes választ...

Betéttel nem érzem magam biztonságban, mert fizikai munkát végzek, és félek, hogy elcsúszkál. Gondolkozok kelyhen, vagy ilyesmin, de bizalmatlan vagyok vele szemben. Jelenleg tisztasági betéttel mentem a menthetőt.

2021. okt. 4. 09:40
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
A tampon MELLETT nem folyhat ki semmi, vízszerü folyás sem! Ez a legjobb esetben vizeletszivárgás, amit hólyagsérv okozhat és ez a tampon mellett észrevehetöbb, erösebb lesz. Ez ellen az intimtorna segíthet.
2021. okt. 4. 09:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Gondolom te nem vagy nő, kedves első válaszoló :) Vagy ha igen, elég tájékozatlan, vagy tapasztalatlan vagy.

Egyértelműen onnan ered az említett folyás, nem vizelet...

2021. okt. 4. 09:48
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
De, nö vagyok, egyáltalán nem tapasztalatlan és szerintem vizelet lehet. De ha ennyire okos vagy, akkor nem értem, miért kérdezel. Ilyen allergiás tünet nincs, nem is lehet.
2021. okt. 4. 09:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Inkább: ha nem érted, hogy mire irányul a kérdés, és nem is arra válaszolsz, akkor minek írsz?

Egyébként meg milyen végzettséged van, hogy ilyen magabiztosan kijelented, hogy nincs ilyen allergiás tünet?...

Nem akartam szükségtelen részletekbe bocsátkozni, főleg, hogy nem kérdést kaptam, csak a "napi okos" kommentet, de: ha valakinek nagyon erős vérzése van, és nem tudja időben cserélni a tampont IS átüthet, bizony. Épp ezért vannak olyan nők, akik még betétet is használnak tampon mellett, több olyat is ismerek.

Egyébként meg a csurom nedves tampont cserélem sajnos, szóval mivel a húgycső a külvilágra nyílik, és nem a vaginába (gondolom újat mondtam, ha már magas lóról leállsz az én tapasztalataimról vitatkozni), szóval elég nehézkesen lehetne vizelet. Hogy a vizelet szaga például egyébként is árulkodó lehet, arról ne is beszéljünk ezek után.

Köszönöm a napi okos kommentet, várom az értelmes válaszokat is!

2021. okt. 4. 10:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Elöször is egyetemi végzettségem van, de ez teljesen lényegtelen adott esetben.

Másodszor nem azt vonom kétségbe, hoyg tamponnal is be lehet ázni, de akkor nem vizszerü folyadék kerül ki, hanem vér.

Azt nem írtam sehol, hoyg a húgycsö a hüvelybe nyílik, csak azt, hogy menzes alatt a hüvelyböl nem jöhet vízszerü váladék, az minden esetben véres lenne!

De ha ennyire okos vagy, akkor miért kérdezel, ha valaki válaszol, azzal miért vagy ennyire agresszív (habár szerintem neked ez az alapsílusod), és miért nem keresel fel egy orvost a problémáddal?

2021. okt. 4. 14:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Mint írtam, voltam vele szakembernél, tehát orvosnál (azt hittem ezt nem kell külön fejtegetni, de hát ma is tanultam valamit), és semmit nem tudott azon túl mondani, amit leírtam. Mielőtt még hat másik orvoshoz is elmennék, úgy, hogy nem nagy kedvencem az orvoshozjárás, gondoltam, kiírom, hátha van, aki tapasztalt hasonlót, és őt nem hajtottak el annyival, mint engem.

Egyébként meg nyilván vérzés is van, véres a tampon, attól, hogy ez a tünet is jelen van. Szóval okoskodhatsz, de semmi értelme annak, amit összehordasz. Az, mikor valaki meg nálam jobban tudja a helyzetet és megmagyarázza (hozzáteszem, logikát mellőzve), az felcsesz. Szóval remélem a szakterületeden jobban teljesítesz, mint alapvető biológiából.

Egyébként meg nem a kérdésre válaszoltál, miért is legyek hálás? Ha én nem tudom valamire a választ, nem írok oda. Te is követhetnéd ezt a példát, mert ezzel az attidűddel nem fogsz okosnak látszani, bármennyire is szeretnél.

2021. okt. 4. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!