Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől görcsölhet a petefészkem...

Mitől görcsölhet a petefészkem úgy, mint amikor menstruálok, amikor nincs is meg?

Figyelt kérdés

Kb 1 hete görcsöl a hasam pontosan úgy, mint menstruációnál, de csak 2 hét múlva fog megjönni (fogamzásgátlót szedek).

Voltam nőgyógyásznál, enyhe hüvelyi gyulladást állapított meg, plusz levette a rákszűrést. A hüvelygyulladáson teljesen meglepődtem, mert ott nincsenek panaszaim, nem fáj, nem ég, nem viszket. A hasam viszont görcsöl, folyamatosan, szinte egész nap, kb egy hete már.

Lehet a kettőnek köze egymáshoz? Ha nem, akkor mitől görcsölhet a hasam? Nem volt egyértelmű a doki. Kértem hüvelyi ultrahangra is időpontot, mert nem vagyok nyugodt.

2021. okt. 1. 21:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Nekem akkor gorcsolt amikor cisztam volt
2021. okt. 1. 22:46
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is akkor görcsölt nagyon, mikor petefészek cisztám volt. Ultrahangot csinált? Elvileg azon látnia kellett volna, ha van ciszta (ha már nagyobbacska). Ha nem csinált ultrahangot, menj vissza!
2021. okt. 2. 11:30
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Bocsánat, most olvastam rendesen végig, hogy már kértél időpontot hüvelyi ultrahangra, jól tetted! Az nagy valószínűséggel ki fogja mutatni, ha van ciszta.
2021. okt. 2. 11:33
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Nektek, akiknek cisztátok volt, tapasztaltatok pecsétlő vérzést, barnázást a két menstruáció között? Mert nekem az elmúlt két ciklusban ez is jelentkezett. Illetve ezzel kezdődtek a furcsaságok.
2021. okt. 2. 21:27
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
Nekem nem volt ilyen problemam.. Nagyon fajt a hasam, mintha a vakbelem gorcsolt volna
2021. okt. 2. 22:42
 6/13 anonim ***** válasza:
90%

Nekem sem volt barnázás vagy köztes vérzés. Nekem is csak kegyetlen, sokszor hányásig fokozódó görcseim voltak.

De akkoriban több emberrel beszélgettem, akinek volt cisztája, és elég gyakran okoz vérzészavarokat. Alig akarták elhinni, hogy nekem teljesen normális a vérzésem egy 9*6 centis cisztával. Szóval van ilyen is, olyan is.

2021. okt. 3. 00:13
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! És nektek mit csináltak a cisztával? A ciszta minden esetben egyenlő a műtéttel?

Nem akarom előre riogatni magam, lehet, hogy nálam szó sincs cisztáról, csak szeretnék felkészülni, ha esetleg erről van szó nálam is...de nyilván majd az ultrahang után többet tudok majd. Csak én ilyen túlgondolós fajta vagyok. :D

2021. okt. 3. 00:37
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
Nekem a jobb petefeszkemben volt egy 22mm-es,valamelyik menstruaciom alatt felszivodott magatol :)
2021. okt. 3. 10:49
 9/13 anonim ***** válasza:
90%
Nekem, mivel már nagy volt a ciszta, ahogy fentebb írtam (9*6 cm), laparoszkopiával kiműtötték, de ahogy a másik hozzászóló is írja, ha olyan a szerkezete és picike, legtöbbször magától felszívódik. 5-6 centi alatt nem nagyon szokták műteni, ne aggódj!
2021. okt. 3. 20:10
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtató szavakat! Még annyi kérdésem lenne, hogy kb milyen hosszú az ultrahangos cucc, amit bedugnak? Képet láttam róla, azt látomy hogy nem vastag, de a hosszát nem tudtam megállapítani.

Mennyire dugják fel? Mert nekem a sima rákszűrés is nagyon kellemetlen volt, fájt a mintavétel és véreztem is utána kicsit.

Az ultrahangos cuccot is feltolják a méhszájig és nekinyomják? Mert nekem ott most nagyon érzékeny...

2021. okt. 4. 05:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!