A pajzsmirigyemmel ugye nem lehet baj?
10kg-t híztam, mert több édességet ettem a kelleténél. Magas lett a vérnyomásom, és fájt a fejem,orvoshoz mentem, vérvételre mentem tegnap, és vizeletre.
Próbálok diétázni.
De most megijjedtem, mert tegnap este mikor mérlegre álltam, 6 kg-val többet mutatott a mérleg, mint most.
Már nagyon régi mérleg, nem digitális, hanem az a régi fajta.
Szerintetek rosszul működhet?
Megijjedtem, de ez lehetetlen, hogy tegnap este óta 6kg-t fogytam volna. Ugye?
A pajzsmiriggyel ha baj van, hogyan lehet észrevenni?
19éves lány.
Úgy, hogy szakszerű diéta, jó minőségű tápanyagbevitel és megfelelő kalóriabevitel mellett is zsírt raktároz a szervezeted.
Amíg édességet eszel, meg gondolom eszel lisztes/cukros dolgokat, addig csak a "szar kaja=szar test" dolog érvényesül, valószínűleg.
A mérleg meg rossz, kell venni egy digitálisat, pár ezer forintért már jót lehet kapni pl. teszkóban.
A "próbálok diétázni" meg nem jó dolog, vagy diétázz, vagy ne. :) Hogy gond van-e a pajzsmirigyeddel, azt mondjuk 2-3 hónap diéta és sport után meg tudod állapítani.
Sok sikert!
Köszi a választ.
Megnyugodtam, hogy rossz a mérleg.
Diétázom. :)
*A pajzsmiriggyel ha baj van, hogyan lehet észrevenni?
Vérvétellel, de nem simával, kérni kell, hogy nézzenek bizonyos értéket, úgyhogy ha a dokid nem kérte, akkor nem lesz rajta. Meg nyaki ultrahangot csinálnak.
Sajnos a leírtak alapján van rá esélyed, mert engem (a hízáson kívül) ugyanezekkel a tünetekkel küldtek kivizsgálásra, leginkább a vérnyomás miatt.
A 6 kilós ingadozást szerintem elnézted, de a 10 kiló (nem írtad, mennyi idő alatt) gyanús. Ha egy év alatt jött fel, lehet édesség miatt. Ha 1-2 hónap alatt, akkor nincs annyi édesség, ami miatt ennyi rád jönne.
1 kg hízáshoz 7500 felesleges kalóriát kell megenni (a napi szükséges kb. 2000-ren felül!). 10 kg-nál ez 75000 kalória. 1 tábla csoki 500 kalória. Valóban megettél volna 150 tábla (10 dekás tábla) csokit?
Kb. két hónap alatt jött rám ez a 10kg.
Nem csak csokit ettem, szerintem megehettem annyi édeset, hogy attól hiztam igy meg.
Lehet, hogy a mostani vérvételből kiderül mi a bajom, hogy tényleg csak a vérnyomásról fáj-e a fejem.
De ha nem tud biztosat mondani a doki, akkor majd megkérem, hogy küldjön el egy alaposabb kivizsgálásra.
Na de én azthittem, hogy ha már vagy 4-5 kémcsőbe vesznek vért, akkor abban már több minden benne van, például a pajzsmirigy. Akkor mégsem?
Ha 4-5 kémcső vér volt, lehet, hogy a dokid alaposabb kivizsgálást kért. Lehetséges így, hogy rajta lesz, mindenképpen kérdezz rá.
2 hónap alatt 10 kiló?
"Ennyire" szerintem senki sem hajlamos hízásra.
Te írtad a kérdést a fogyókúrás topikba? Sajtos stangli, kakaós csiga? Én válaszoltam neked 12.40-kor.
Nem akartalak megijeszteni, ne haragudj. Nem tudtam, hogy ugyanaz vagy, ezért ide is válaszoltam fentebb, sajnos, ugyanazt írtam mindkét helyre a tüntek alapján.
Drukkolok, hogy ne legyen semmi bajod, mert ha egészséges vagy, akkor tudsz változtatni!
(Én annak idején megúsztam egy vírusfertőzéssel, az okozta az összes tünetemet, és a vérnyomásom is visszaállt magától pár hét alatt.)
De... itt is mondom, nem ettél sokat, csak rosszakat, de ha minden nap ezt etted, az sem indokol plusz 10 kilót 2 hónap alatt.
Vacsira egyél egy rakás zöldséget valami finom husival.
(És igen, én is fázom...)
Köszönöm a válaszod, nincs miért haragudnom, de tényleg megijjedtem. :-(
Remélem nem lesz semmi baj.
Mostmár nem fogok tényleg ilyen szarokat enni.
Tényleg köszönöm, hogy felnyitottad a szemem.
Interneten is fogok keresni egészséges ételeket, és azokat fogom elkészíteni.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!