Ez már Inzulinrezisztencia ?
Sziasztok!
Kisbabát szeretnénk, így a nőgyógyászom javaslatára mentem el OGTT-re. A dokim csak jövő hónap végén fogad, de attól tartok, hogy ezek nem túl jó eredmények. Akinek van ebben tapasztalata, tudna nekem segíteni értelmezni?
Vércukor éhgyomri 4,9mmol/L
Vércukor terh. 60 perc 5,30 mmol/L
Vércukor terh. 120perc 4,80 mmol/L
Inzulin 0' : 11,00 mIU/l
Inzulin 60' : 62,80 mIU/l
Inzulin 120' : 31,90 mIU/l
Szerintem egyáltalán nem rossz eredmény. Ugyan a 120 perces cukrod a kiindulási érték alá megy, de csak egy tizeddel.
Az inzulinod is szép görbét ír le, nem megy túl magasra.
Ilyen értékek mellett nem hinném, hogy gond lenne a babavállalással. Ügyelj az egészséges életmódra, táplálkozás, mozgás.
Hát nem vagyok doki, sem nagy cukor ismerő, de a húgom inzulinrezisztenciás, és az éhgyomri cukra is magasabb mint a tiéd 60 perc után. Neki kiveri a 11-12 is 60 perc után ami 120 perc után sem csökken igazán. Keményen diétázik, meg sportol, hogy úgy ahogy jó legyen a cukra. Cukrát méri folyton azt látom, a többit nem tudom.
De megvárnám a dokit mielőtt végkövetkeztetést vonnék le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!