Ajánlanátok nekem vashiányra vaskészítményt? Amit vettem, mindenből van benne egy kevés, de nem hinném hogy elég
Ha vashiányos vagy, akkor a háziorvosod ír fel általában Maltofer Fol-t. (Folsav nélkül halottnak a csók, semmilyen multivitamin, pezsgőtabletta nem ér semmit)
Teljesen felesleges magadat kezelni, ha a vérképed nem indokolja.
Neo-ferro-folgamma.
Benne is van a nevében,folsavat is tartalmaz.Nekem terhesség alatt kellett előtte műtét utánra is ezt írták ki,de szedhető simán vashiányra is,nagyon jó kis cucc,de úgy tudom kérni kell rá vényt háziorvostól. :)
Maltofer, mert
- nem vényköteles, mégis elegendő vasat tartalmaz (mivel a vas nagyon rosszul hasznosul, jelentősen túl kell lőni ahhoz, hogy értelmes mennyiség belőle felszívódjon)
- finom - szemben a legtöbb fémízű vaspótlóval
- relatíve jó felszívódású a vas hordozóvegyülete
Labdába rúgnak még a "blut"-ok is, mint eisenblut, krauterblut stb., szintén jó felszívódású vassal és jó ízzel, de drágán.
Legjobb persze a máj, jól hasznosul belőle a vas, olcsóbb, nem okoz emésztési problémákat...
Folsavhoz én nem ragaszkodnék, az csak azért van egyes termékekben, mert a vashiány sokszor folsavhiánnyal jár együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!