CIN3as eredmény után kinél hogyan alakult a folytatás?
P3-as citológia után konizációt csináltakk. A kimetszett méhszáj darabot elküldték vizsgálatra nekem abban volt CIN 1,2 és 3-is. Szerencsére sikerült az egészet az épből kimetszeni így a rendszeres szűrésen kívül eddig nem kellett mást.
A CIN 3 már nem játék,rákmegelőző állapotot jelent azt minél hamarabb műteni kellene.
2-es vagyok,elhiszem,hogy meg vagy ijedve én is nagyon féltem,szinte sokkolt főleg hogy rendszeresen járok szűrésre.
Jobbulást és kitartást.
Köszönöm szépen!
Én is mentem minden évben. Tavaly márciusban meg rendben volt, idén szeptemberre már ez lett.
2-es vagyok újra.Minden rendben lesz,ez még szerencsére "csak" megelőző állapot a leleted szerint, a CIN3+ lenne a korai rák.Jól teszed,hogy mész minél előbb érdemes műttetni,anno nekem 2 nappal később már meg is történt a beavatkozás.
Szerintem neked is sikerül rendesen eltávolítani a beteg részt,az én dokim szerint ennek ez a kezelése hogy kivágják,utána meg egy ideig majd gyakrabban kell járni szűrésre.
Ja az még lemaradt hogy nekem sajnos HPV vírusom volt abból is a 16 és 18-as a két legveszélyesebb rákkeltő vírus :(
Valószínűleg az okozta,de az orvos szerint ez gyakori és hamar kialakul az én korombeli nőknél. 38 éves voltam akkor 2 éve mikor műtöttek.
Ha szeretnéd majd írd meg mi történt veled és minden rendben volt e. Addig is fel a fejjel nem lesz gond :)
Köszönöm szépen a megnyugtató valaszodat. :)
Az a baj, h nekem már ilyen tuneteim is vannak és az ijeszt meg jobban. A hajam július óta igen erősen hullik, ugye ezt akkor betudtam a covid oltasnak, de mostmár sejtem h emiatt lehet. Lett bővebb sima, átlátszó folyasom is, de a neten ezt sem írtak a klasszikus tünetek köze. Illetve, amióta tudom a szűrés eredményét, azóta úgy érzem h fájdalom sugárzik ki a petefeszkekbol a derekam fele. Ja, illetve a sok pisiles, az mondjuk régóta fennáll, de az is igaz h én állandóan iszom, napi két litert biztosan, kulacsom nélkül sehova se megyek. A lelki és a stressz részét nézve meg amúgy meg se vagyok lepodve egyáltalán.
A hajam nekem is hullik most is de azt sima vérszegénység is okozza. Sima átlátszó folyás nekem is volt,plusz kellemetlen szag már rögtön fürdés után is érezhető volt a fehérneműn.Ja és nekem ilyen felmaródás szerű valamim volt a kis és nagyajkon tükörbe néztem meg,ami pisiléskor csípett,égett. Először azt hittem durvább wc papír kidörzsölt de nem erről volt szó mint kiderült.
Sokféle kúpot,antibiotikumot használtam meg kenőcsöt de max 2 napig jó volt aztán újra jött.
De nem csoda ha nem hatott sajnos súlyosabb volt a probléma.
Szóval ne keseredj el.
Nagyon hálás vagyok a biztató szavaidert, köszönöm szépen!
A hajhullasnal amúgy a covid oltasra tippeltem, m az jó pár ismerősömnek kialakult utána.
Igazán nincs mit :)
Én is kaptam 2 Covid oltást akkor lehet most attól hullik a hajam.
Köszi a tippet erre nem is gondoltam,azt hittem vérszegénység,mert gyakran vagyok az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!