Nők, lányok akik fogamzásgátlót szednek, milyen tapasztalataitok vannak a gyógyszerrel kapcsolatban? Folytatás lejjebb
Elöször is NEM hormonbomba, söt a lehetö legkevesebb hatóanyag, azaz hormon van bennük. A hormonbomba csakis a kezdeti (ezelött 50 évveli) fogamzásgátlókra volt modnható, a maiakra nem.
Másodszor ha elöírás szerint szeded - nem mindenféle "menzesz-tologató" módon -, rendszeresen ellenörizteted magad az orvosnál, meg ha probléma merül fel, akkor is hozzá fordulsz, akkor gyakorlatilag semmi negatív hatása sincs.
Ami sok nönél elöfordul, az a labilisabb hangulat, illetve kevésbé kívánják a szexet - de ezt abból adódoi, hogy a szervezetben egy terheséghet hasonló állapotot hoz létre a gyógyszer.
Az, hogy valaki elhízik ettöl, az igen ritka - de akkor az orvossal kellene konzuktálni, mert nem a neki megfelelö összetételt kapta -, a többség azért hízik, mert "tudja", hogy el szoktak hízni és egyszerüen nem figyel oda, hogy mit és mennyit eszik.
Én 15 évig szedtem pár szünettel - amikor gyereket terveztünk. Akkor elöször fél évig óvszerre váltottunk, mert ennyi idö alatt minden esetben visszaálla természetes hormonszabályzás, és utána - amikortól nem vedekeztünk, pár alkalom elég volt a terhességhez. Ez mind a négy gyereknél így volt.
Akiknek a gyógyszer "miatt" nem sikerül késöbb teherbe esni, ott általában már elötte sem ment volna, csak akkor nem is akart az illetö, ezért nem gondolt erre.
Nuvaringet használtam 7 évig (ez nem szájon át szedhető, de hormonos), terhességem alatt kiderült, hogy egyébként trombózishajlamom van, így jó döntésnek bizonyult annak idején a Nuvaring.:)) Első hónapban sikerült a baba, a dokim azt mondta, már másnapra kiürülnek ezek a fog.gátlók, ezért kell pontosan szedni őket.
Nem hormonbomba, nem olyan, mint anyukáink korában, sőt, bajszod sem nő tőle:) Viszont, az első levél elfogyasztása után egy májfunkcióra szerintem menj el, megnyugtatásul.
Annyi módszer közül választhatsz ma már, tabletták, gyűrűk, oltások, stb. Nézz körül!
Egyetértek az 5-ős kommentelővel! Nem értem miért pontozták le, de sok mindent elárul.
Egy egészséges hormonműködésbe jobb, ha nem avatkozunk bele!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!