Határon túli magyarként igénybe vehetem magyarországi orvos segítségét?
Nagyon ismerős a problémád, én például Romániából költöztem fel, szóval valamennyire vágom ezeket a dolgokat.
Orvosi ellátást ingyenesen csak sürgősségi esetben vehetsz igénybe. Minden más ezen felül költséges, hiába állami kórházba mész.
Ha itt tanulsz nappali tagozaton vagy dolgozol teljes munkaidőben (de lehet már a 6 órás/nap munkaidővel is) lesz biztosításod a munkahelyed által. Különben havi kb. 7000 forintért tudod fizetni magadnak, de meglehet, hogy ezt csak lakcím és állampolgárság esetén tudod igényelni.
A másik dolog, hogy itt nagyjából 2 éves várólisták vannak endometriózis műtét téren. Van facebook csoport érdemes belépni. Az ország legjobbja elvileg Bokor doki, de magánban nagyjából 2 millió forint lenne a műtét (sokat panaszolták, hogy hasonló árajánlatot kaptak), viszont hónapokon belül van időpont.
A diagnózis viszont csak akkor 100%-os ha van csokicisztád, vagy ha elvégzik a műtétet és laparoszkóppal feltárnak.
Én őszintén nem hiszem, hogy jobb lenne itt belemenni az egészségügybe ha 2, de legalább 1 évet kell várj műtétre. A csokiciszta meg sima hüvelyi meg hasi uh-val is látszódna, amit az ottani nőgyógyászok is elvégeznek rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!