Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Magyarországi vagy romániai...

Magyarországi vagy romániai orvosi egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kiskorom óta az egézségügyben szerettem volna dolgozni és most mivel egyetemet kell hamarosan választanom, ebbe a segítségeteket kérném.

Ha jól tudom Romániában egy darab Magyar orvosi egyetem van, az is Nagyváradon.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek Magyarországon nehezebbek az orvosi egyetemek mint Romániában? Mivel Magyarországon tapasztalataim alapján sokkal jobb orvosok vannak. Én Romániában élek. A nagyváradi egyetemet elneveztèk diploma gyárnak mivel elvileg pénzért osztogatott diplomákat.

Link a cikkhez, ahol leírják a diplomagyár dolgot:

[link]

Szóval az lenne a kérdésem, hogy a magyarországi egyetemek nehezebbek mint a romániaiak és jobbak is?

Válaszotokat előre köszi. Sokat segìtene a véleményetek, hogy hol folytassam a tanulmányaimat.

2021. júl. 10. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Egykutya szerintem. A Semmelweis sem egy Columbia, nem kell hasra esni tőle. Külföldön is csak azok tudják hol van, akiknek nem telik neves, sokkal drágább nyugatira és idejönnek. Nem azt mondom, hogy rossz a magyar orvosi, de nem is csúcskategória. Főleg elnézve azokat, akik végzetek már. Nem egy orvosnál voltam, nem egy bajjal, neves magánnál is. Az alapján mondom, hogy ez kb. középkategória, amit képviselnek. Az egyik orvosom, amelyik ért valamit, az Marosvásárhelyen végzett. A többi meg idetelepült arabféle.
2021. júl. 10. 17:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az idetelepült arabfélék valszeg itt végezték az orvosit ennyit erről...

Semmelweis nem egy Columbia, de sem a Columbiától, sőt! Sem egy Harvardtól sem egy Yale-től, sem egy Oxfordtól, sem egy Cambridgetől nem kell hasra esni, ha ORVOSIRÓL van szó.

Tudniillik az orvosi mindenhol, mindegyik országban a legerősebb, legtanulósabb, legnehezebb, legmegbecsültebb, legnagyobb presztízsű szak. Kiemelt jelentőséget fordítanak rá, mert itt életekről van szó, nem lehet hibázni. Így innentől kezdve rohadtul mindegy, hogy Kongóban, Brazíliában, USA-ban, Romániában vagy Magyarországon végzed. Az emberi test mindenhol egyforma. Kongóban, Brazíliában, USA-ban ugyanúgy van anatómia szigorlat, ugyanúgy van patológia szigorlat, ugyanúgy van farmakológia szigorlat és így tovább...

Orvosi egyetemek között nincs csúcskategória. Mert az orvosi maga a csúcskategória.

Nincs alsókategóriás, nincs rossz orvosi egyetem. Nincs középkategória.

Más szaknál lehet, hogy van. Nem tudom, nem is érdekel.

Végszó: Teljesen mindegy, hogy romániai vagy magyar ORVOSI egyetem. A világ bármelyik országában bármelyik orvosi diplomával tárt karokkal fogadnak.

Különbség a felvételiben lehet. Ezt neked kell eldöntened melyik fekszik. Aki nem odavaló, úgyis kirúgják, kibukik félév, max 1 év alatt.

2021. júl. 12. 13:58
 3/4 anonim ***** válasza:
#2 szerintem korrekten összefoglaltad a lényeget! Ment a zöld.
2021. júl. 12. 14:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm #2 a válaszodat, ment a zöld.
2021. júl. 12. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!