Magyarországi vagy romániai orvosi egyetem?
Sziasztok!
Kiskorom óta az egézségügyben szerettem volna dolgozni és most mivel egyetemet kell hamarosan választanom, ebbe a segítségeteket kérném.
Ha jól tudom Romániában egy darab Magyar orvosi egyetem van, az is Nagyváradon.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek Magyarországon nehezebbek az orvosi egyetemek mint Romániában? Mivel Magyarországon tapasztalataim alapján sokkal jobb orvosok vannak. Én Romániában élek. A nagyváradi egyetemet elneveztèk diploma gyárnak mivel elvileg pénzért osztogatott diplomákat.
Link a cikkhez, ahol leírják a diplomagyár dolgot:
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a magyarországi egyetemek nehezebbek mint a romániaiak és jobbak is?
Válaszotokat előre köszi. Sokat segìtene a véleményetek, hogy hol folytassam a tanulmányaimat.
Az idetelepült arabfélék valszeg itt végezték az orvosit ennyit erről...
Semmelweis nem egy Columbia, de sem a Columbiától, sőt! Sem egy Harvardtól sem egy Yale-től, sem egy Oxfordtól, sem egy Cambridgetől nem kell hasra esni, ha ORVOSIRÓL van szó.
Tudniillik az orvosi mindenhol, mindegyik országban a legerősebb, legtanulósabb, legnehezebb, legmegbecsültebb, legnagyobb presztízsű szak. Kiemelt jelentőséget fordítanak rá, mert itt életekről van szó, nem lehet hibázni. Így innentől kezdve rohadtul mindegy, hogy Kongóban, Brazíliában, USA-ban, Romániában vagy Magyarországon végzed. Az emberi test mindenhol egyforma. Kongóban, Brazíliában, USA-ban ugyanúgy van anatómia szigorlat, ugyanúgy van patológia szigorlat, ugyanúgy van farmakológia szigorlat és így tovább...
Orvosi egyetemek között nincs csúcskategória. Mert az orvosi maga a csúcskategória.
Nincs alsókategóriás, nincs rossz orvosi egyetem. Nincs középkategória.
Más szaknál lehet, hogy van. Nem tudom, nem is érdekel.
Végszó: Teljesen mindegy, hogy romániai vagy magyar ORVOSI egyetem. A világ bármelyik országában bármelyik orvosi diplomával tárt karokkal fogadnak.
Különbség a felvételiben lehet. Ezt neked kell eldöntened melyik fekszik. Aki nem odavaló, úgyis kirúgják, kibukik félév, max 1 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!